[]

Çin'de corona tehlikesinin geçmesini aklım almıyor

Sevgili duyuru ahalisi,

Bildiğiniz üzere içinde bulunduğumuz şu kasvetli günlerde, Çin'den sürekli olumlu haberler geliyor televizyonlarda Çin'de yaşayan insanların eski normal hayatına döndüğünü gösteren görüntüler izliyoruz da burada bir tuhaflık var aklımın alamadığı.

Şimdi bir salgının tamamen ortadan kalması demek 1 kişinin dahi bu virüsü artık taşımıyor olması ya da taşıyorsa da ülkedeki tüm bireylerin topyekun aşı olup artık bağışıklık kazanması gerekiyor değil mi? Şimdi bu arkadaşlar tüm ülkeye aşı mı yaptı? yaptıysa bu aşı nerede? yok salgın tamamen bittiyse bunun tespitini nasıl yaptı? Tüm dünyada ölümler ve vakalar hızla artmaya devam ederken Çin'de bu olay nasıl bu kadar hızlı sonlandı?

Aklım almıyor, ne matematiksel ne de mantıken şu anki durumun bir izahatı yok gibi bana göre ya da birileri bizi fena halde kandırıyor.

 
Alayı yalancı onların...


  • malheiros  (02.04.20 16:35:03) 
yayılması durdu yoksa aşı ilaç bulunmuş değil. çünkü höt zöt devlet olduğu için sert tedbirler alabildi. insanların çoğu da bilinçli çünkü daha önce sars ile uğraşmışlardı. misal şu an en büyük tehlike olarak dışarıddan gelenleri görüyorlar. en son 800 civarı vaka tespit edilmişti.


  • orijinal nick bulamadim  (02.04.20 16:56:42) 
İtalyadaki virüs new yorku kanser ederken, wuhandaki virüs pekini şangayı nasıl vurmuyor, bunu henüz akıl mantık çerçevesinde açıklayabileni görmedim, yayılması bu kadar basit olan bit virüsün yayılma hızı çin gibi bir yerde duramaz durmamalı, hatta yavaşlama ihtimali bile saçma .


  • docrivers  (02.04.20 17:01:17) 
@docrivers
olay ilk patladığında şehirler boş diye millet felaket senaryoları yazıyordu. bilmedikleri ise virüsün tam da çin'in geleneksel yıllık tatiline denk gelmesiydi. spring break denilen zamanda hemen hepsi köylerine kasabalarına gider, büyük şehirler boşalır. hem sert tedbirler hem de tatil sayesinde insan sirkülasyonu fazla değildi.

çin'i savunmak gibi bir derdim yok bu arada ama durum bu. ve dünya ile hayvan gibi ticaret yapıyorlar. bir kuzey kore gibi kapalı ülke değiller. ülkeyi adam edemezlerse büyük zarar görürler.
  • orijinal nick bulamadim  (02.04.20 17:06:21) 
evlerin kapisinda duzenek kurup kapi acildiginda polise bildirim gitmesini saglayan sistemi ve bunun gibi bir ton farkli seyleri kurabilirsen bu sekilde tedbirler alirsan bitmemesi icin sebep yok.


  • seljax  (02.04.20 17:20:30) 
Çin de rejim cok baskici, disari cikmayin dendi ve buna herkes "seve seve"uydu. Bu etkili olmustur, bir de uzakdogunun genelinde maske ve eldiven aliskanligi var


  • bluewhale  (02.04.20 17:21:11) 
Herkes bir cevap vermiş ama kimse asıl cevabı veremedi hala. Diyelim ki kapısına kilit vurdunuz önlediniz yayılmayı, diyelim ki tatildi herkes köyüne döndü önlediniz yayılmayı, diyelim ki herkes maske takıyor onlarda adet önlediniz yayılmayı, yahu halk normal hayatında şimdi geri döndü %100 tüm toplumdan temizlendiğinden nasıl emin oluyorsunuz? hala bulaşma ve yayılma riski yok mu?


  • solo  (02.04.20 17:44:05) 
risk hala var. hatta dün akşam bizim büyükelçi konuştu cnn'de. hayat tam anlamıyla normale dönmedi, örneğin yemek sektörü hala paket servis çalışıyor. yavaş yavaş yumuşatıyorlar tedbirleri. %100 çıkmaz diye bir durum yok.


  • orijinal nick bulamadim  (02.04.20 18:50:47) 
Arkadaşlar sırf bizim mahalleden korona yüzünden 5 kişi ölürken türkiye geneli ölüm 60 70 açıklanıyor, köydeki 2 ve 3. Derece korona yüzünden ölen akrabalarımı dahil etmiyorum bile , e5'i gören bir lokasyonda yaşıyorum, hadi gündüzü geçtim geceleri saat başı 15 20 ambulans srensiz bir şekilde geçiyor, korona muhabbeti öncesi bu rakam saatte en fazla 2 3 ambulanstı, durum türkiyede felaketin dik alası, bizim ekononik açıdan aldığımız refleksi muhtemelen çinde alıyor, medyayı vs kucağında oynatan rejimler için rakamları manipüle etmek kolay, ve etmek zorundalar, çin'in karantina önlemleri ile alakalı haberler ve belgeselleri izliyorum, evden çıkmamakla düzelecek birşey değil bu, çin hükümeti mantıklı davrandı, wuhanı kapatıp , diğer tüm şehirlerdeki vakaları aslında yokmuş yayılmamış gibi lanse edip, wuhan dışı şehirlerde sürü bağışıklığa geçtiler . Yeni vakalar yurt dışı kaynaklı bildirimleri ise son 100 yılın gördüğü en mide bulandırıcı siyasi mesajı. Bu yavşaklarla tüm ilişkiler kesilmeli .


  • docrivers  (02.04.20 23:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.