[]

baska ulkelerdeki iletisim operatorleri

mesela avrupa ve abd gibi yerlerdeki iletisim operatorleri bizdekiler gibi mi?

musterilerine deger veriyorlar mi? yoksa bizdeki turkcell, vodafone ve turk telekom gibi binbir cesit sinsilikle pusular hazirlayip musteriyi kapana mi sokuyorlar?
taahhut yaptirip, ayrilmak isteyeni yuklu miktarda para cezasi ile tehdit edip musteriyi zorla tutuyorlar mi?
vaadettikleri hizmet ile alinan hizmet arasinda fark olunca burunlarindan getiriliyor mu?

oralarda nedir durum? ucretler, internet fiyatlari ve hizlari, musteri memnuniyeti..

tesekkur ederim

 
yanlis anlamayin lütfen, türkiyede cogu sektörde müsteri memnuniyeti düsük bunu biliyorum ama ithamlariniz bence yanlis hem de hukuksal olarak sikintili.

ticaret bilginin eksikligi ile yapilir. yani iki dükkanda satilan ayni ürün farkli fiyatlarda fiyatlanir ve müsterinin bunu bilmedigi düsünülerek satilir. perfect information yok yani piyasada. müsteri kendi arastiracak.

bu bence cok dogru degil ama tüm ticaret bunun üzerinde insa edilmis.

almanyada yasiyorum 10-15 senedir, telekom sirketleriyle ne kavgalar ettim bugune kadar, avukatima havale ediyorum dert olursa, bir mektupla hallediyor. türkiyede herkes uzmana danismaktan cekindigi icin sürekli problemlerle ugrasiyor insanlar.

sadece isi düsünce avukata ya da uzmana danisiyor insanlar, düzenli bir avukata sahip olmaz sanildiginin aksine cok ucuz.
  • duygusuzromantik  (02.04.20 14:11:34) 
ingiltere'de aylik £16 lik bir paketim vardi. 12gb sinirsiz facebook, youtube ve netflix. sinyal kalitesi kotu oldugu icin degistirmek istedim 2 fatura sildiler ama sonra yine degistirdim cunki gercekten kotuydu

gecis yaparsan turkiye oldugu gibi burada da iyi teklifler/fiyatlar veriliyor. ben £45 hediye ceki aldim esim de £150 degerinde jbl sound bar aldi (hediye). eger taahhutun bitmeden gecis yaparsan belli bi tutara kadar karsi firma karsiliyor (£100 sanirim).

aynisi elektrik, su, dogalgaz, banka hesabi vb hersey icin gecerli, yani rakip alternatif cok kampanyalar iyi dayatamiyorlar.

isin call centre'a dusmesin yeter, cok cok uzun surecler birseyin cozulmesi vb.
  • try again fail again fail better  (02.04.20 14:33:17) 
Avrupa'da genel olarak müşteriye çok değer veriliyor. Bu firmalar yüzünden mi yoksa müşteri dostu yasalar yüzünden mi emin de değilim ama pozitif bir anı olarak Comviq geliyor aklıma, İsveç'te bir gün birkaç saat SMSler gelmedi diye özür dileyim 10GB falan vermişlerdi bir aylığına bu tarz şeyler var.

Amerika'da ise baya baya bizimkilerden beterler onu biliyorum.
  • aguen  (02.04.20 14:52:03) 
Fransa; 20 euro veriyorum, 100gb internet, Türkiye'ye geldigimde de 20gb var galiba kota. Onun disinda konusma sms sınırsız. Taahhüt yok bunda.
Internet saglayici da ayda 24 euro, taahhut yok. 1gb hiza kadar, ortalama genelde 200 civari ama oyun indirirken falan ps4da 500e cikiyor. Ilk baglattim, bir sikinti oldu modemde bir hafta icinde ve 2 gun falan yoktu internet. Servis geldi, modemi değiştirdi, bu sebepten o ay fatura odetmediler.
Herkesin dedigi gibi müşteri memnuniyeti yüksek çünkü hak hukuk ciddi. Şöyle diyim; enerji saglayici fiyatlari cok artirdi ve devlet de buna karşı çıkti. Bunlar da devlete sanane lan dediler. Devletin cevabi bunlara karsi kampanya baslatip her eve birini yollayip, evdeki kisilere bu sirketin politikasindan bahsedip sürekli zam yaptigini ama baska saglayicilarda boyle olmadığını soylemek oldu. Biz misal devlet tarafından ise alinmis bir genc sayesinde elektrik saglayicisini değiştirdik ama devlet yapmasa umursamazdik.
  • logisticsmanager  (02.04.20 15:30:26) 
ingilterede ev ve mobile telefon icin vodafone kullaniyorum. Su ana kadar bir firmadan aldigim en kaliteli hizmeti aliyorum diyebilirim.
Gecen sene sadece mobile hattim vodafoneda ev hattim Virgin mediadaydi. Virgin media saglam bir ariza nedeniyle 1 hafta servis saglayamadi. Yetistirmem gereken isler oldugu icin tek carem Vodafone dan ekstra paket satin almak oldu. Vodafone ile gorustugumde kendileriyle hic alakasi olmamasina ragmen 20gb lik paketimi sinirsiz yaptilar bir ayligina. Belki £10 daha fazla odeyerek zaten sinirsiza gecebilirdim ama boyle bir durumda hicbir talepte bulunmadan bunu teklif etmeleri cok hosuma gitti. Ben de karsiligini Virgin i terk edip tamamen Vodafone lu olarak verdim.

Ayrica tum paketlerinde Turkiye dahil avrupada gecerli free roaming ozelligi var. iki sene once Turkiye'yi free roaming disi biraktilar ve buna bagli olarak tum taahutlu kontrat sahiplerine cezasiz cayma hakki verdiler. 1 ay oncesinde taahutlu telefon almistim. Kontrattan vazgectim ve telefona sadece 1 ay odeme yapmis oldum. Isin garibi 1 hafta sonra 'ya bi yanlislik olmus biz Turkiye'yi cok seviyorus, canimis cigerimis' falan deyip tekrar dahil ettiler. Durduk yere telefon hediye etmis oldular yuzlerce insana.
  • fiyuuuu  (02.04.20 19:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.