[]

birisine borç verdim taksitli nakit avans ile

4k garanti kredi kartım ve 10k yapı kredi kartım var.bunlardan garanti için 3-4k, yapı kredi için 10k civarı taksit nakit avans yapıp birisine borç verdim.
taksit yapmamın sebebi taksitle ödesin.
kredi kartı yapmamın sebebi,ne kadar borç verdiğimle uğraşmayayım ekstredeki taksiti ona atayım ona göre ödesin.

bu borçları bir anda vermedim.ben de bu kartları kullandığımdan limit doldu bazen ve limit açmak için mesela 2k attım ve 2k taksit çekip verdim ona. 2kyı ona direk atmadım yani.direk borç vermemek için.

garanti ekstrelerinde bu attığım limit açmalar düştü. çoğu zaman eksi ekstre geldi yani borç yok ama yapı kredide olmadı pek. sizce fazla para almış olabilirlermi

diğer sorum erken taksit kapatma gibi bunları kapatırsam bu attığım fazla paralar güme gider mi

faizi o kişi ödiyeceği için sıkıntı yok. o istedi bunu

 
Paranız kaybolmaz, fakat yaptığınız şeyler kolayca hesaplayabileceğiniz şeyler değil, 2 bin yatırıp, 6 taksit 2 bin çekerseniz, bir kaç ay eksi ekstre gelmesi normal.

Taksitli çekimdeki ücretlendirmelere dikkat edin, sadece faiz değil, işlem ücreti de alıyor olmalılar o birisinden talep etmeyi unutmayın. Siz ekstredeki taksidi ve varsa ilgili işlem ücretini o birisinden alıp biriktirin, borç çıkmaya başladığında ödersiniz.

Erken kapatırsanız da yine paranız kaybolmaz ama bunu nasıl hesaplarsınız nasıl talep edersiniz bilmem.
  • atom karincanin torunu  (02.04.20 13:29:53) 
Nakit avans cekeceginize hesabinizdan para çekip verseydiniz çok daha mantıklı olurdu. Hatta bir telefon alıp bunu satıp bunun parasını bile verseniz daha az faiz öderdiniz.


  • maxim gorki  (02.04.20 16:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.