[]

cüneyt özdemir'e neden bu kadar yükleniyorlar?

bence olabildiğince tarafsız olabilen ülkenin şartlarında hiç de fena olmayan bir gazeteci. nedir peki bu kadar yüklenilmesinin derdi ben mi bir şey kaçırıyorum?




 
Bertaraf oldugu için bence. İktidarı da muhalefeti de eleştiriyor belli ölçülerde. Kimseye yaranamiyor o yuzden -)


  • kveldulv  (02.04.20 12:56:17) 
Samimiyetsiz, fırsatçı, gazeteci gibi "sağlam" değil politikacı gibi "eğilip bükülen" tarzından ötürü. kimseye yaranmak zorunda değil bağımsız bir gazeteci olarak. Ama bunun kıymetini bildiğini sanmıyorum.


  • Bruce  (02.04.20 13:00:03) 
Ya bu adam terfi alamamış Ahmet Hakan. Bu adamda tarafsız denebilecek ne görüyorsunuz allah aşkına? Beni asıl şaşırtan hala Ahmet Hakan'dan daha fazla saygı görmesi. Olabildiğince tarafsız gazeteci, hatta gazeteci bile demek Ruşen Çakır gibi gazetecilere hakaret olur.

Reza Zarrab davasındaki yayınları bile kaale alınmaması için yeterli. Herif devlet-mafya uluslararası organize suç şebekesinin davasını "amarigada ülkemize oyunlar oynanıyor zaman birlik zamanı" diye verdi günlerce.
  • bruce mclaren  (02.04.20 13:06:44) 
tarafsız değil, eleştirel. ancak adamına göre eleştirisi de. her yayınını izliyorum, geyiği de güzel ancak her konuğa aynı şekilde yüklenemiyor. dolayısı ile tarafsızım savunması doğru değil.


  • gazozailacatmauzmani  (02.04.20 13:27:25) 
Muhalif kanada kaktırdığı kadar iktidara kaktırmaya maçası yemiyor. Bu da itici yapıyor. Kendisine olan sempatimi bitirdi.


  • Deathrow  (02.04.20 13:35:37) 
+1 bruce mclaren söylemek istediklerimi aşağı yukarı söylemiş

herkes politikayla gündemle ilgilenmeyebilir fakat gündemi ve olayları kronolojik olarak bilmeyen takip etmeyen biri için cüneyt özdemir gibiler ne tatlı adam ne kadar tarafsız konuşuyor gibi gelir
  • freebird5406_2  (02.04.20 13:47:24 ~ 13:48:11) 
Çok uzun zamandır kendisini düzenli olarak izleyen ve istanbul havalimanını övdüğü videodan sonra takip etmeyi bıraktığım eski bir izleyicisi olarak cevap vermek istiyorum.

İktidarı dürüst bir şekilde eleştirdiğine inanmıyorum.

Kimsenin Cüneyt Özdemir'den eline bayrak alsın, muhalefet yapsın gibi bir beklentisi de yok. Ama iktidara yakınlığı ile kazandığı para, yapabildiği habercilik (bakanlar ile söyleşi, petrol arama gemisine gidebilmesi vs.) ya da kendi motivasyonu ne ise, iktidarı eleştirmesinin önüne geçiyor. Bu durum da çizdiği modern, seküler, aydın haberci görüntüsüne ters düşüyor.

Ülkede şikayetçi olduğumuz her şeye görüntü olarak o da karşı. Diğer yandan buna neden olan sistemi eleştirmek yerine (ki zorunda değil), gidip sisteme yanlıyor.(burası problemli)
  • archmage mahmut  (02.04.20 13:48:34) 
Bos adam, gerizekali turnusolu olarak cok faydali biri. Buna tarafsiz, iyi gazeteci diyenin olaylari, siyaseti yorumlamada ciddi eksikleri vardir ya da 2000 dogumlu siyaset bilgisi eksik yeni yetmelerden biridir. Adam oyle boyle degil asiri tarafli. Iktidara o konuda ben de katilmiyorum, o yanlisti deyip 2 dakikalik elestiri yapar sonra sabahtan aksama muhalefete giydirir:) Milleti de salak zannediyor, kaypak olmayip Akit olsa sorun yok


  • neverletyougodown  (02.04.20 15:51:32 ~ 15:52:45) 
peki taraflı olduğu için ne gibi kayırmalar gördü?

edit: yani ben aşırı taraflı olduğunu düşünmüyorum gerçekten. yeterince sağlam duruşu yok derseniz belirli ölçülerde katılabilirim, katılmasam bile göreceli bir şey der geçerim ama aşırı taraflı demek abartı bir ifade değil mi? yani aşırı taraflı diyorsak bu adama akit veya a haber kadrosuna ne diyoruz?

kaldı ki, yeterince dik bir duruş gösterse sevmeyenlerinin istediği şekilde, bu sefer azıcık da olsa nötr olabilen(büyük bir çoğunluğa göre ben dahil) bir gazeteci olarak artık hükumet ile uzaktan yakından bağlantılı herhangi birine tek bir soru bile soramayacak? iyi kötü azıcık da olsa karşısına alıp bir iki zorlayabilen başka biri var mı şu aralar benim bilmediğim?
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.04.20 18:18:54 ~ 18:27:49) 
Cüneyt Özdemir bir duruşu olmadığı için eleştirilmiyor.

Cüneyt Özdemir ve Ahmet Hakan gibi kişilerin yaptığı şey taraflılık değil, haysiyetsizlik. Aklınıza gelebilecek en yalaka gazeteciden bile daha aşağılık bir şey yapıyorlar.
Mesela Cem Küçük onlara göre çok daha iyi bence. Adam en azından inandığı ideolojinin liderini kayıtsız şartsız destekliyor ve bunu da gizlemiyor. "Ben buna inanıyorum, inandığımın arkasındayım, işinize gelirse" diyor.

Ama bu Cüneyt Özdemir ve Ahmet Hakan gibi kişiler para/makam/güç için inanmadığı değerleri sanki inanıyormuş gibi savunuyor, göz göre göre halka yalan söylüyorlar.
Ve bunu sanki "tarafsız" mış gibi davranarak yapıyorlar. Bırakın bir gazeteciyi; bir insanın kendini konumlandırabileceği en aşağılık durum bu bence.
  • fobfilm  (02.04.20 18:37:10 ~ 18:44:51) 
Ya iste bence gazeteci bir seye bir duruma bir ideolojiye bir kisiye inanmamali. Durumlar kisiler ideolojiler bile degisebilir cunku.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.04.20 18:45:54) 
gazeteci şöyle olur böyle olur vs diyip artizlenmesine rağmen iş yapmaya gelince ekmeğimizdeyiz abi modunda çalışması milleti sinirlendiriyor.


  • duyurukullanıcısı  (02.04.20 18:48:17) 
@proletarier evet inanmamalı. İnanmalı diyen kim? Gazeteci tarafsız olmalı.

1-) Taraflı gazeteci modeli var. İnandığı ideoloji ne kadar berbat olursa olsun, gerizekalı olduğu için bu yönde yayın yapıyor. Adam kötü mü? Evet. Sahtekar mı? Pek sayılmaz. İnandığı şey yanlış da olsa inanıyor bir şekilde. Örn: Cem Küçük.

2-) Tarafsız gazeteci modeli var. Her ne şartta olursa olsun, hiçbir ideolojik çıkar gözetmeden gerçeği aktarmaya çalışan yayınlar yapmaya çalışırlar. Örn: Ruşen Çakır

3-) Bir de sahtekar gazeteci modeli var. Sürekli tarafsız yayın yapmaya çalıştıklarından bahsederek izleyicinin gözünü boyamaya çalışırlar. Ama her fırsatta gerçekleri gizler/çarpıtır/çıkarlarına göre değiştirirler. Mesela iktidar türk telekom üzerinden devleti 2 milyar dolar dolandırmıştır. Bunu asla ağızlarına bile almazlar. Halkın bilmesi gerektiğinin farkındadırlar elbette. Ama muhalefetin en ufak bir "pot" diyebileceğimiz bir şeyi ortaya çıktığında saatlerce yayın yaparlar.

Halkın 2 milyar dolar parası çalındığında susup en ufak bir fırsat ele geçtiğinde muhalefeti eleştirmek için saatlerce yayın yapan bu insanlar Cnn'den aldıkları yüksek maaşlar kesilmesin kovulmasınlar diye, hatta yeri geldiğinde terfi alıp maaşları katlasın diye bunu yapıyorlar. Yani satılık/sahtekar insanlar. Örn: Cüneyt Özdemir, Ahmet Hakan

Sen Cüneyt Özdemir'i 2. şıkka koyuyorsan dostum, acilen hayata dair bir şeyler okuyup/araştırıp kendini biraz geliştirmelisin.
  • fobfilm  (02.04.20 18:59:14) 
Çünkü ülkede haset insan çok.


  • maxim gorki  (02.04.20 19:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.