[]

Ellerin kuruması, çatlaması

1 haftadır ellerim de kuruluk, çatlaklık var. Dün de hafif kanama oldu. Vaselin sürüyorum ama geçmiyor bi türlü. Az önce youtubeden video izledim corona virüsüne yakalanan birisi video da Demiş ki ilk önce ellerimde çatlaklar kanamalar meydana geldi ve vücudumun çeşitli yerlerine kirmizi lekeler cikti diye. Bu bir virus belirtisi mıdır?




 
Coronaya yakalananlarda olduğunu duydum ama dezenfektan kullanımı vs de buna sebep olabilir. Eğer varsa ya da alabilirseniz aloe veralı el kremleri iyi gelebilir.


  • matilda  (01.04.20 23:15:20) 
Sanmıyorum. Büyük ihtimal ellerinizi sık sık yıkadığınız için olmuştur. Şuan dünya genelinde herkesin sorunu sık el yıkama yüzünden ellerin kuruyup çatlaması.

Varsa zeytinyağı, hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Bana kalırsa kremlerden daha işe yarıyor yağlar. Birde eğer evinizde varsa ellerine krem/yağ sürdükten sonra eldiven takın, iyice nemlensin.
  • GoodMorningTeacher  (01.04.20 23:16:27) 
benim öyle oluyor ama coronayla alakalı değil çünkü yıllar önce de çok sıkıntılı bir dönemden geçerken aynısı olmuştu.

o zaman da bu sefer ki gibi ellerimi kimyasal temizlik malzemesine değdirmiştim bi kaç defa, sonra da arkası gelmişti 6 7 ay sürmüştü geçmesi.

yani o zaman da şimdi de tamamen aynı şeyler olduğu için hem psikolojik hem de temizlik malzemelerinin alerji yapması olarak görüyorum, mesela çamaşır suyu ve yağ sökücü
  • hem şişko hem deli  (01.04.20 23:17:15) 
Benim ellerimi gorsen aglarsin ya zimpara gibi oldu pamuk ellerim. Günde 94397539 kere yikamaktan kolonyalamaktan:/ gun icinde kac kere krem suruyorum belli degil yine de dogru duzgun toparlanmiyor.


  • hindistan cevizi  (01.04.20 23:23:31) 
Gliserini direkt sürebilirsin ben öyle yapıyorum.

Coronadan önce de çocuktan dolayı sudan çıkmayan ellerimde geçmeyen kızarıklıklar oluştuğu zamanlarda iyi gelmiştir.
  • makarnacanavari  (01.04.20 23:30:25) 
Kediye yalat hemen iyileşiyor


  • yeliz adeley  (01.04.20 23:43:16) 
bende de oldu geçen hafta. sıvı sabundan kalıp sabuna geçin, geçecek. aktardan zeytinyağı sabunu alabilirsiniz 3-5 liradır. hacı şakir falan almayın onların da sıvı sabunlardan farkı yok artık.


  • bisorumvargaliba  (01.04.20 23:51:52) 
Sıcak suda yıkamak da ekstra tahriş eder bu arada


  • le jeune turc  (02.04.20 09:05:54) 
dezenfektan fln ele değiyor ondan oluyor. Bepanten losyon iyi gelir, vazelin geçirmedi bende.


  • kaset  (02.04.20 09:34:27) 
Mavi, klasik Nivea kremlerden alın, çok işe yarıyor.


  • chitosan  (02.04.20 10:55:44) 
Akşamları yatarken elinize krem sürüp pamuk eldiven giyerek yatın. Malum sebepten ellerimi günde kaç kere yıkıyorum, sayamam. Üzerine kolonya, dezenfektan... Yine de yumuşacık.


  • SiyamkedisiZorro  (02.04.20 11:43:11) 
Covid olup bu sekilde olanlar var. Bagisiklik sisteminin zorlanmasi yoluyla olabilecegi yorumlaniyor. Virus belirtisi olmak zorunda degil ama temkinli olup bu ara dikkat etmeni oneririm.


  • dunal  (02.04.20 11:45:26 ~ 11:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.