[]

korona vakalari nasil ilerliyor?

atiyorum tum turkiye 1 hafta evine cekildi. sadece hasta olanlar disari cikip hastaneye gitti. yakinlari da karantina da kaldi. onlarin icinden de kotu olanlar da hastaneye gidip yatti diyelim. eee 2. hafta sonunda koronalilar hastanede sagliklilar evde kalacagi icin bu duzen korunursa 1 ayda hersey yoluna girmez mi?


not: boyle olsun demiyorum. sadece anlamaya calisiyorum.

 
ülkede 1000 kişi falan yaşasaydı dediğiniz mümkün olabilirdi. 82 milyonun 82 milyonu da kontrol altına alınamaz maalesef. bu yüzden azalmalar olsa da aylarca uğraşacağız bununla.


  • tabirimekruh  (01.04.20 16:28:58) 
bu düzeni nasıl korumayı düşünüyorsun peki? 80 milyon insanın bir hafta evden çıkmadan yaşaması için ne kadar yiyecek ve içeceğe ihtiyaç var mesela en başta, bunu düşündün mü? böyle olsun demiyorum demişsin de böyle bir dünya yok zaten, olamaz. hastaneye yatanlar diyorsun mesela, onları hastaneye kim götürüyor? hepsi yürüyecek mi? hastanede doktorlar çalışacak. uzar gider liste. herkesi eve kapatmak mümkün olsaydı zaten virüs çıktığı an tüm dünya bir haftalığına eve kapanır ve olayı kökünden çözerdi.

yani yanlış anlamayın ama yaşı 12'yi geçmiş insanların böyle şeyler sormasına cidden anlam veremiyorum, yediğiniz ekmeğin gökten düştüğünü mü sanıyosunuz acaba?
  • der meister  (01.04.20 16:35:35) 
Çin insanların kapısına kaynak atıp, tahta çakıp, sert önlemlerle ancak alabildi salgının önünü.

Dediğiniz mantık tam anlamıyla doğru, havada asılı kalıp rüzgar ile bulaşan bir virüs değil çok şükür, sadece temasla bulaşıyor.

Ama işte insanların tamamını eve kapatmak imkansız.
  • John Bloor  (01.04.20 16:37:50 ~ 16:38:40) 
İş yayılmadan yapılsaydı kontrol edilirdi


  • photo85  (01.04.20 16:54:20) 
Bunun için biraz kalabalık bir ülkeyiz. Hala karantinadan kaçanlar filan var. Bir pozitif belki 100 lerce insana bulaştırabilir.

KKTC gibi bir ülke olsaydık belki yapılabilirdi ama
  • minikbrowni  (01.04.20 17:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.