[]

Nohutlu pilav ve vejetaryen burger tarifi

Dışardan severek yedıgimiz bu iki yemeği evde yapmak istiyorum ama tarif deryasında boğuldum, denenmiş tarif arıyorum.

Nohutlu pilav klasik pilav içinde nohut varmış gibi anlatılsa da ben asla kebapcilardan sipariş verdiğimiz lezzette evde yapamıyorum. İçine farklı bir şey mi koyuyorlar? Ben yemiyorum ama üstündeki haşlanmış tavuğun tadı da farklıymis.

Vejetaryen burger için bir sürü tarif var da patlıcanı galeta ununa batırıp kizartanlar burger demiş buna (disardakilerin böyle olmadığına eminim). Ya da kişniş vs gibi şu anda bulması zor olan malzemeler kullanılmış hep. Ev ortamında bulunan malzemelerle yapılacak, lezzetli bir tarif arıyorum.


Varsa tarifleriniz paylaşırsaniz çok mutlu olurum; teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
Pilavdan kastınız pirinç biliyorum ama birkaç gün önce yaptığım nohutlu bulgur pilavını tarif edeyim.
Ön hazırlık: Nohutları bir gün suda bekletiyorum, sonra düdüklüde yarım saat haşlıyorum. Bu şekilde poşetlere ayırıp buzluğa atıyorum.

Genişçe bir tencereye zeytinyağı koyup rondora küçücük kestiğim soğanları atıyorum, biraz kavurduktan sonra üzerine yıkadığım ve süzdüğüm bulguru atıyorum, biraz daha kavuruyorum. Sonra nohutları atıp bir iki karıştırıp üzerine sıcak su ekliyorum. Ölçüsünü tam söyleyemiyorum ama pirinç pilavında kullandığım sudan biraz daha fazlası.Sonra ağzı kapalı bir şekilde en kısık ateşte 15-20 dk pişiriyorum. Bir ara da tuz atıyorum. Bu tarifi ilk kez denedim, muhteşem oldu. Salça, domates, şehriye vs hiçbiri yok.
Başka bir zaman biraz da yeşil mercimek eklemeyi düşünüyorum.
  • panamera  (01.04.20 14:34:02) 
Vejetaryen burger için ben baz olarak fasulye kullaniyorum. Herhangi bir kuru fasulye cesidi olur. Haslayip suzdukten sonra icine istenilen malzemeyi koyabilirsiniz. Ben klasik kofte gibi yapiyordum, sogan, kimyon, tuz karabiber... Toparlamak icin biraz galeta unu koyabilirsiniz. Firinda daha guzel pisebilir. Eger icine toparlayacak malzeme iyi konulmazsa cok dagiliyor.


  • Sahikaa  (01.04.20 14:36:55) 
nohutlu pilavın lezzetini tuttrmayı ben de bilmiyorum, cevabı ben de beklerim :)

burger için de sadece aklıma bir şey geldi onu yazacağım. mücver gibi bir şey yapıp onu ekmek arası yapmayı deneyebilirsiniz. sonuçta mücveri de biraz hamburger köftesi şekline ve büyüklüğüne getirip tavada az bir yağla ya da fırında pişirebilirsiniz. mücverin içeriği de baya kafanıza göre şekillenebilecek yapıda olduğundan fena olmaz gibi geldi bana.

vejetaryen yazmışsınız ama yenilen şeyler kişiden kişiye değişebildiğinden emin olamadım, yumurta ve peynir yiyor musunuz acaba diye. çünkü mücvere en azından yumurta gerekecektir. peynir de harcını zenginleştirebilir belki.
  • nimberjack  (01.04.20 14:39:30) 
Ninberjack; yumurta, süt, peynir vs yiyorum. Balık yiyorum. Çok çok zorda kalırsam tavuk göğsü de yiyebiliyorum ama ilk tercihim değil. Yiyemedigim tek şey kırmızı et ve türevleri. Tam bir vejetaryen sayılmam kısacası.


  • fraise  (01.04.20 14:46:30) 
o zaman türlü türlü mücver tarifleri size gayet hamburger köftesi olur bence.

bir sürü farklı sebze bazlı mücver tarifleri bulunabiliyor internette ama ben şöyle bir websitesi buldum, çok güldüm, buraya da bırakıyorum
www.mucver.gen.tr

yani güldüm derken, tariflere bakmak için iyi tabi de, tamamen mücvere adanmış bir websitesi olmasına çok eğlendim :)
  • nimberjack  (01.04.20 15:14:04) 
Bir vejeteryana bunu söylemek ne derece doğru bilmiyorum ama işin sırrı kuyruk yağında.


  • Mirket  (01.04.20 15:17:16) 
Köfte için barbunya da kullanabilirsiniz. Barbunya köftesi olarak aratın, tadı ete çok benziyor. Nohut pilavın sırrı tavuk suyu maalesef:(


  • amugochi  (01.04.20 16:27:11) 
Çekilmiş keten tohumunu( normal keten tohumunu rondoda/baharat öğütücü değirmende vs. Çekmek yeterli, keten tohumu da ucuz bir şey) suda bekletiyoruz, 1 kaşık keten tohumuna 2 kaşık su gibi. Bu tip tariflere ekleyiveriyoruz yumurta kullanmak istemezsek, iyi bir tutuculuğu oluyor. Chia gibi pahalı alternatifler yerine aklınızda bulunsun. Köfte için nohut/mantar/bezelye alternatifler arasında düşünülebilir.

Nohut için de tavuk suyu olmadan da mümkün sadece öncesinde nohutlarınız 24 saat suya yatırılmış olsun sonra düdüklüde pişirin ve sonra tencerede pilava eklensin. Pilav için sebze suyu alternatif olabiliyor, kimyon eklemek önemli bence.
  • kullanıcıadımbuolsun  (01.04.20 16:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.