[]

Araba lpg sorunu/sorusu

Selam.

2017 sportage aracım var. Lpg’li. Durum şöyle.

Gaz bitmek üzereydi gittim shell’e doldurttum gazı. Sonra shell’den çıktım baktım lpg ışıkları full ok. Ama bir iki saniye sonra ışık tek sarıya döndü yani bitiyor gibi gözüktü ve ötmeye başladı bitme işareti olarak. Gaz kokusu geldi arabaya. Ben de benzinde kullandım. Dün tekrar denedim aynı şey oldu. Baktım benzin kapağına (lpg de ordan doluyo) kablosu gevsek. Sıkıca taktım tekrar. Sonra lpg ye aldım 1-2 sonra tekrar aynı seyler oldu.

Nedendir? Lpg servisine falan da şu haldeyken (sağlık) gitmek istemiyorum pek. Benzincideki kişi mi bişe yaptı yani anlamadım direk orda oldu çünkü.

 
Şamandıra takılı kalıp hatalı gösteriyor olabilir, çok olan bir durum. Bitiyor gibi gösterir ama gaz doludur mesela.

Siz gaz bitene kadar kullanın, bitince benzine geçer gidip tekrar gaz doldurursunuz, düzelir yüksek ihtimal.

Hava yapınca da oluyordu sanırım bu şikayetler.
  • John Bloor  (01.04.20 12:53:25) 
Gaz kokuyo ama öyle kullanınca


  • the real brad pitt  (01.04.20 13:08:29) 
Eğer lpg geçince cidden gaz kokuyosa, eksoz kokusu değilse, kaputu açıp lpg borularına bi göz atın, mümkünse bir süngeri sabunla köpürtüp ek yerlerine uygulayıp kaçırıp kaçırmadığı belli olur.


  • John Bloor  (01.04.20 13:18:17) 
Gaz kokuyorsa benzin lpg birden yakmaya çalışıyor olabilir. Yakıtı çiğ atıyordur. Kontrol etmek lazım. Gaz kaçağı durumu olsa her zaman yapar.


  • x571  (01.04.20 16:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.