[]

Maaş hesabı nasıl yapılır?

Selamlar
Brüt maaş aldığım bir işim var. Ocak ayında prim aldım. Bu ay maaşım neredeyse yarı yarıya düştü. Bir hata olup olmadığını kontrol edebileceğim bir kaynak bilen var mı?



 
ocak ve şubatta aldığın maaşları yaz, altına da son maaşını yaz. oradan kontrol edersin 3 aşağı 5 yukarı.


  • Bruce  (31.03.20 22:39:17) 
@bruce internetteki brutten nete hesap yapan sitelerde baktim ama tutmuyor ve baya fark var. Cozemedim gitti.


  • tosunpasa  (31.03.20 22:43:15) 
ocak şubatı eklediğinde fark çıkmaması lazım, diğer parametereler öyle çok etkilemez. istersen özelden söyle ücretleri ben yardımcı olayım.


  • Bruce  (31.03.20 22:45:41) 
maaş ve üstüne pirimler eklenince ışık hızında en üst seviye gelir vergisi dilimine geçmiş olabilirsin. Bu durumda kesinti çok fazla olabilr.

İlgisiz olabilir ama, covid nedeni ile alınan raporları düşününce:
Geçen ay içerisinde doktor raporu kullandıysanız, sanırım 3 günü geçince, bu tutar sizin maaşınızdan otomatikman kesilir ve yaklaşık 1 ay içerisinde maaşınızın kalan günleri için ilgili para SGK tarafından ziraat bankasına yatırılır. Bu tutar da normal maaşınızdan biraz daha düşük olabilir.

www.turkiye.gov.tr
  • cursor  (31.03.20 22:53:46) 
yarı yarıya düşme olmaz. diğer arkadaşlarında da durum aynı ve onlar için de garip ise işyeri bir kesinti yapmış demektir. işyerine sorman gerekiyor.


  • surprise  (31.03.20 22:56:18) 
Diger arkadaslar gecen sene de boyle almislar ve normal karsiliyorlar, ben ise bir sacmalik oldugunu dusunuyorum.


  • tosunpasa  (31.03.20 23:07:07) 
Bu durumda iş yerinizden bordronuzu isteyin, ki zaten size her ay veriyor olmaları lazım. Oradan bakınca olayın ne olduğunu anlamak çok daha kolay olabilir.


  • cursor  (31.03.20 23:09:18) 
kelime kelime okumadım da kimse yazmamış galiba.

"bordro" deniyor o kaynağa. işyerinden bordrolarını istersen, kalem kalem ne verilmiş, ne kesilmiş orada yazar.
  • kibritsuyu  (01.04.20 00:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.