[]

raporsuz tansiyon hastasına ilaç

Selam ey duyuru ahalisi,

Annem için soruyorum bu soruyu, kendisi yüksek tansiyon hastası (heyet raporsuz) ve ilacı 2 gün içinde bitecek. Normalde kendisi aile hekimine gidip ilacı yazdırıyordu fakat şu an koronadan dolayı aile sağlığı merkezine gitmesini çok doğru bulmuyorum(yüksek tansiyon+başlangıç seviyesi koah var kendisinde).

Bu işin çıkar yolu nedir, ben aile hekimine yazdırabiliyor muyum tansiyon ilacını annem adına bilen var mıdır ?

 
Aile hekiminin yazdığını zaten devlet ödemiyor. İlaçlar genelde yazdırılmadan parasıyla alınabiliyor. Eğer mutlaka yazılması gerekiyorsa annenizin kimliği ile gidip doktordan rica ederseniz yazarlar. Çünkü sistemde annenizin kullandığı ilaçları görebiliyorlar.


  • sorumatik  (31.03.20 21:56:08) 
Normalde yazdırdığın ilaçları doktora gitmeden eczaneden direk alabiliyorsun ,coronodan dolayı önlem olarak kolaylaştırıldı.senin dediğin durumda rapor olmadığı için sorumatik in yazdığı gibi ücretini normal ödüyorsun,bu yüzden direk git eczaneden al.


  • duptıs  (31.03.20 23:01:04) 
2 gün önce normal fiyatı 30 tl ile aldım anneme. çünkü henüz rapor yazılmamıştı, deneme için ilk kutuyu yazmıştı doktor. rapor olsaydı kimliği ile ücretsiz alabilirdim


  • everythingok  (01.04.20 01:34:57) 
annem bu tip (raporsuz) ilaçlarını aldığı eczaneyi aramış. eczaneden 1 kişi gelip annemin kimliği ile aile hekimine gidip ilaçları yazdırımış, kendi eczanesinden temin edip getirmiş. bence sen yazdırabilmelisin. yada aile hekiminin yakınındaki eczaneyi arayıp bu gibi bir istekte bulunabilirsin. geçmiş olsun.


  • kafadanbacakli  (01.04.20 16:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.