[]

Markete giderken corona tedbirleri alıyor musunuz ? (eldiven maske vs.)

Soru başlıkta. Geçen gün televizyonda Prof.Dr. Mehmet ceyhan enfekte olmamış kişilerin maske ve eldiven kullanmasının hastalık bulaşı açısından kullanmayan kişilere göre daha fazla risk oluşturduğunu söyledi.(maskenin nefes ile eldivenin ise terle nemlendiği için virüslerin üremesi için daha elverişli bir ortam yarattığından bahsetti özetle) Bir çok doktorda bu görüşü destekliyor. Siz markete gidip alışveriş yapmak zorunda olduğunuz zaman nelere dikkat ediyorsunuz, koruyucu tedbirler alıyor musunuz ?




 
maske, eldiven kullanmıyorum.

insanlara yakın olmamaya gayret ediyorum. pek konuşmuyorum, ağzımı aça aça yürümüyorum.
geçen çamaşırları yıkayıp duşa girecektim, bari önden markete gideyim dedim. döndüğümde hem kendimi hem kıyafetlerimi yıkadım. sık sık dışarı çıkmıyorsan bu makul ve yeterli bir önlem bence.

maske neyse de, eldiven kullanmak bana hastalığı daha bulaştırıyor gibi geliyor. elinde eldiven olunca her şey yapabilme özgürlüğüne kavuşuyor insanlar. ben eldivensiz daha dikkatliyim. ayrıca yanımda ufak bir sprey dezenfektan oluyor. sıkıveriyorum içim rahat etmezse.
  • biseysorcaktim  (31.03.20 15:38:46) 
az önce marketten geldim. eldiven taktım sadece. kimseye 2 metreden fazla yaklaşmadım. aldıklarımı balkona attım, bozulacaklar hariç 2 gün ellemem. üstümdekileri çıkartıp makineye attım, duşa girdim.


  • scudman1  (31.03.20 15:40:02) 
kesinlikle kullanıyorum.
mehmet hoca eminim iyi niyetle mantıklı şeyler söylemiştir ancak mantık iyi niyet bizim toplumda yok. normal şartlarda değiliz.

maskeyi,
1.hasta olduğu halde maske takmayanlardan korunmak için,
2.kendi elimi yüzüme burnuma getirmemek için kullanıyorum.

eldiveni de iki kat giyiyor ve üstüme başıma değdirmiyorum. ayrıca zaten üstümü başımı eve girince tersten çıkarıp yıkıyorum.
  • rewlack  (31.03.20 15:46:25) 
ya şu demeçlere sinir oluyorum.tamam belki iyi niyetle söylenmiştir ama yine de sinir oluyorum.
biri de söylesin doktorlar, hemşireler, danışmada duran sağlık personeli sekreterler neden takıyor maske eldiven. yani hastaya temas etmeyeni, uzak duranı da kullanıyor.
madem sadece hastalar takmalıydı o zaman sağlıklı doktor neden takıyor ameliyat falan da yapmıyorken üstelik. bunu kimse düşünmüyor mu cidden yaa!


elbette takıyorum eldiven maske.
rewlack+1
  • jimjim  (31.03.20 15:49:52) 
Sadece maske çünkü eldiven sadece psikolojik güven veriyor insanlara. Zaten geçirgen bir yapısı var, ellerimi illaki dezenfekte edeceğim sonrası, onun için eldiveni gereksiz buluyorum.

Bende makina yok o nedenle dışara giydiğim kıyafetler ayrı ve çıkarken sadece onları giyiyorum. Biriktirip haftada bir bir akrabamda gidip yıkıyorum. Şu an yapabileceğim daha iyi bir çözüm yok.

Onun dışında et peynir vs değilse aldıklarım dışarsı sıcaksa balkonda ya da oda sıcaklığında 2.5 saat bekletip yerleştiriyorum. Aldığım bazı ürünleri salça, ketçup, makarna gibi,, hemen kullancaksam paketlrini sabunla yıkıyorum.

Artık ne kadar işe yarıyor bilmiyorum da imkanlarım buna el veriyor şu an :)
  • superfluid  (31.03.20 15:53:49) 
Hiçbir şey takmıyorum. Eve gelince elimi yıkıyorum sadece. Bir de dışarıda asla yüzüme ellemiyorum.


  • catch the arrow  (31.03.20 16:44:17) 
Biz maske de, eldiven de kullanıyoruz. Bu konuyla ilgili çelişkili demeçler veriliyor, ben doğru kullanımda maske-eldiven ikilisinin koruduğuna inanıyorum.


  • gmzo  (31.03.20 16:47:14) 
Eldiven, maske takmıyorum.
Marketler 10'da açılıyor. 10.15 gibi gidiyorum, çalışanlar dışında kimse olmuyor. Eve gelince de ellerimi yıkamaktan başka bir şey yapmıyorum.

  • yineiyisinoxford  (31.03.20 19:01:53) 
arabada eldiven var bolca. arabadan indikten sonra eldivenleri takıyorum. alışverişimi tamamen bu eldivenle yapıyorum. arabaya geri binerken eldivenin birini çıkarıp torpidodan ıslak mendil alıp kredi kartımı o ıslak mendille (kolonyalı) silip cüzdana koyup diğer eldiveni de çıkarıp ikisini bir çöpe atıyorum.


  • Tears of Devil  (31.03.20 19:08:21) 
Normal şartlarda maske ve eldiven korur ancak
1-maske belirli bir süreden sonra işe yaramaz hale geliyor. Değiştirmeniz gerekiyor. Islandığı için
2-eldivenler çift kat ve her 1 saatte 1 değiştirilip üstteki atılmalı
3-elinizde eldiven olması sadece elinizdeki açık yaralara bulaşma riski için gerekli olabilir. Zira eldiveniniz olmasıyla elinizi dezenfekte etmeniz açısından bir fark yok.
4-doktorlar ameliyat veya müdahaleden sonra maske ve eldivenlerini yeniliyorlar.
5-doktorların özellikle eldiven kullanması direkt şüpheli vakalara müdahale, ameliyatlarda açık yaraların her ihtimale karşı elinden enfekte olmasını engelleme, hemşirelerin de aynı sebeplerle iki hasta arasında ellerini yıkama imkanı bulamaması durumu yerine eldiven değiştirerek mikrobu bir hastadan diğer hastaya taşımaması için.
  • neysene  (31.03.20 20:58:21) 
Evim markete 5 dakika yürüme mesafesinde. Toplu alışveriş yaptığımız için markete pek sık gitmiyoruz. Son gidişimizde, pazar günü eldiven ve maske taktık. Hızlıca alışveriş yapıp marketten çıktık.

Az önce komşum, market çalışanlarından birinin corona testinin pozitif çıktığını söyledi. Biraz korktum tabii ama gerek paketleri çamaşır sulu suyla silmemiz, hemen duş almamız, elbiseleri 60 derece yıkamamız ve eve dönünce antreyi, kapı kollarını yine çamaşır suyuyla silmemiz, ellerimizi sürekli yıkamamız... bunları düşününce az biraz rahatladım.

Umarım bir sorun yaşamayız. Şimdilik turp gibiyiz.
  • chihirovekohaku  (31.03.20 21:07:55 ~ 21:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.