[]

karantina ve sosyal izolasyon olumlu yönleri sizde de var mı?

Elbette dünya ve toplum olarak çok zor bir dönem yaşıyoruz. Ancak, ben kendimle iligli bir sürü şey fark ettim.
1-Aslında içedönük biri olduğumu ve insanlarla birlikte olmanın beni strese soktuğunu. Hatta asosyalmişim.
2-İşimin bende stres ve kaygı yarattığını.
3- yeme içme düzenimin çok kötü olduğunu çünkü daha önce sürekli olarak bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyordum. iştahım anormal açıktı. fazla kilolarımın sebebi buymuş.
4- aslında stresli ve mutsuz bir hayat yaşadığımı

Peki sosyal izolasyon ve karantina da neler oldu.
1- yeme düzenim mükemmel oldu. kilo veriyorum. kabızlık ve şişkinlik sorunum geçti. günde iki kere tuvalete gidiyorum.
2-iş stresi kalmadı. sabahları mutlu uyanıyorum. evde zaman geçirmek hoşuma gidiyor.
3- insanlardan uzak daha rahat hissediyorum. kendimle olmayı seviyorum.
4- adeta zihnim açıldı. yapacak ve yapmam gereken çok şey varmış. zaman çok önemliymiş. daha yaratıcı düşünmeye başladım işimle ilgili. işimle ilgili aklıma çok iyi fikirler geliyor
5- sürekli evdeyim ama kendimi özgür hissediyorum.
6- evim sürekli düzgün ve temiz. derli toplu.
7- sahip olduğum olumsuz yönlerimi görmeye başladım. bazen aklıma bir düşünce geliyor ve kendime inanamıyorum böyle düşündüğüm için. yani kendimle yüzleşiyorum bu süreçte.

sizde durum nedir? böyle deneyimleriniz oluyor mu?

 
valla önceden bıraksalar günlerce evden çıkmadan malak gibi yatarım derdim. hiç öyle olmadığını anladım. evde oturmayı tahmin ettiğim kadar sevmiyormuşum. işe gideceğim için sevindim geçen hafta.

italyanca veya yunanca çalışayım diyorum sürekli, işe yarar bir şey yapayım, ama o defterleri kitapları çıkaracak motivasyonu daha bulamadım. bitkilere bakım yaptım, o iyi oldu, eskiden elimi sürmeye korkardım. netflix yokken ben ne yapıyormuşum diye de bir düşünmedim değil.

not: kendiyle olmayı seven, içedönük, asosyal
  • pati  (31.03.20 15:32:13) 
Evden çalışıyorum, o kadar mutluyum ki içten içe keşke hep böyle yaşasam diyorum. Şu an ofise geri dönmek kabus geliyor. İş yerimden ve insanlarla muhatap olmak zorunda olmaktan (iş arkadaşlarım dahil, kötü insanlar da değiller üstelik) hoşlanmadığımı biliyordum ama baya baya nefret ediyormuşum.

2-iş stresi kalmadı. sabahları mutlu uyanıyorum. evde zaman geçirmek hoşuma gidiyor. +1
3- insanlardan uzak daha rahat hissediyorum. kendimle olmayı seviyorum. +1
5- sürekli evdeyim ama kendimi özgür hissediyorum. +1
6- evim sürekli düzgün ve temiz. derli toplu. +1

Spor yapıyorum, cilt bakımı yapıyorum. Uzun zamandır ertelediğim şeyleri yapabiliyorum hem işle hem kendimle ilgili. Ben varım ya bu yeni dünya düzenine :)
  • jacque  (31.03.20 15:51:35) 
bana sizdekinin çok benzeri oldu.

evden çalışmaya uygun bir işim var ve gerçekten iş yerinin stresi ve insanları aradan çekilince baya rahatladım, benim için en büyük kazanım bu oldu. yeme içme, zamanı sevdiğim şeylere daha iyi ayırma, ev düzeni falan bunlar benim için de geçerli. işe gitmek için hazırlanmamak, evden yola çıkmamak bile baya vakit kazancı.

şanslı olduğumu düşünüyorum bu süreçte, herkesin evi-ailesi evde bu rahatlığı yaşamalarına yardımcı olmuyor. insanlar işlerini kaybediyorlar falan, kötü durumlar var herkes için. ben dediğim gibi şanslı olduğumu düşünüyorum, en azından şimdilik, bu da pozitif bir ruh hali yaratabiliyor.

majör kaygım aileyi sevdiklerini görememek ve onlar için endişelenmek, sağlıksal açıdan endişelere sahip olmak. hareketsiz kalmak biraz can sıkıcı, evde spor-hareket işini toparlamak lazım. bir de toplumsal konularla ilgili, dünyanın gittiği düzenle falan ilgili kaygılar var tabi. yani endişeli bir dönem geçiriyorum yine de ama bunlar dışında evde iyiyim, yani benim için de olumlu yönler oldu.
  • nimberjack  (31.03.20 15:58:29) 
Olumlu Yönler
1-Sabahları kaygısız uyanıyorum.
2-Metrobüs çilesi olmadığı için enerjim ve ruh halimin pozitifliği bana kalıyor.
3-İşler gayet de güzel yapılıyor.
4-Kendimle olmaktan çok mutluyum.
5-Yalnız bile olsam mutlu olmayı biliyorum, her sabah spor yapmaya enerji ve vakit buluyorum.
6-Keşke bir daha o ofislere dönmek zorunda olmasak diyorum içimden.
7-Bunu bir daha kendime yapmak hiç mi hiç istemiyorum.

Olumsuz Yönler
1-Tüm öğünleri planlamak yapmak bi noktadan sonra zor gelebiliyor.
2-Her sabah ve akşam duş alırken artık bunu bazen atlayabiliyorum.
  • picassoishere  (31.03.20 16:42:32 ~ 16:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.