[]

Senetlerle ilgili düzenleme oldu mu?

Her ay bankadan ödediğim senetler var. Ödeyememe durumunda protesto edilmeme gibi bir düzenleme geçti mi?

Şöyle bir şey gördüm ama protesto etmeme gibi bir durum yok: "Karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için risk merkezine bildirilen kişilerin 31 Aralık 2020 tarihine kadar borçlarının tamamının ödenmesi ya da yeniden yapılandırılması halinde bunlara ilişkin olumsuz kayıtların dikkate alınmaması sağlanmıştır."

Bundan şunu anlıyorum: Ödeyemezsen protesto ederim ama 31 Aralık'a kadar ödersen sicilini temizlerim.

Ek olarak, senet borcu kadar tutarı alacaklının banka hesabına gönderirsem, protesto edilmemesini veya protesto edildi ise protestonun geri alınmasını sağlayabilir miyim?

 
İlk sorunun cevabını ben de tam olarak bilmiyorum. Ve merak ediyorum.

Ek sorunun cevabı ise; eğer senet bankada ise direkt hangi bankadaysa oradan ödemen gerekiyor. Bankaya girdiyse mutlaka oradan ödemek önemli.
Eğer protesto olduysa da alacaklının hesabına gönderdiğinde banka, o alacaklının ıslak imzalı tahsil ettim yazısını istiyor o da uğraştırıcı bir süreç oluyor. Ama direkt bankadan ödersen protestosunu kaldırmak için ekstra birşeye ihtiyaç duyulmuyor.
  • Hokkabaz  (31.03.20 20:54:56) 
Nisan ayı sonuna kadar ödemezsen hukuki işlem başlatamazlar.


  • maxim gorki  (31.03.20 21:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.