[]

bir doktor kaç tane solunum makinesine bağlı hasta idare edebilir ?

ford ve ge 3 ay sonra ayda 30.000 solunum makinesi üretecek seviyeye gelecekmiş. onlar yapıyorsa birçok firmada yapabilir.
tr.sputniknews.com

4-5 ay sonra solunum makinesi derdi kalmayacak gözüküyor.
o zaman elimizdeki doktor / hemşire sayısı solunum makinesine bağlanabilecek hasta limitini belirleyecek.
atıyorum 200.000 solunum makinesi gelse ülkemizse 200.000 kişiye yoğun bakım hizmeti verilebilirmi ? nedir üst limit ?
bu soru çok kritik çünkü hem insan hayatı kurtarmak hemde ekonominin normale dönmesi için en önemli parametre bu gözüküyor.

 
200 bin makina turkiyeye 10 senede anca gelir, o zamana kadar zaten hastaligu unuturuz. fazla iyimser goruyorsunuz sayilari. Bu aleti uretmek icin gerekli parcalari ithal etmeye calisiyoruz biz. Hastaligin baslarinda turkiye'de uretim yapan bir firma "uretecegiz ama isvicre'den parca alamiyoruz" diyordu.

ek olarak; gecen ay italya ordu muhendislerini bir araya getirip uretim hatti kurdu, ayda 500 tane uretebilecekler. Abd Cin Almanya Fransa uretir, bizim durum farkli...
  • hewit  (31.03.20 12:24:59 ~ 12:28:18) 
"onlar yapıyorsa" derken sadece GE healthcare'in 2016 geliri 18 Milyar dolar.

Sorunuzun cevabı, elinizde sonsuz sayıda solunum makinesi olduğu durumda, karşınıza çıkacak kısıt hastanedeki yatak yetersizliği olacaktır.

Ek olarak, Çin örneğinde gördüğümüz en önemli parametre sosyal izolasyonun ne kadar başarılı uygulandığı.
  • archmage mahmut  (31.03.20 12:35:19 ~ 12:41:19) 
Solunum cihazının işetmesi doktora ait olduğunu düşünmüyorum orada sağlık personeli devreye giriyor bence. Doktor anormal durumlara müdahele için devre girer diye tahmin ediyorum.


  • yeliz adeley  (31.03.20 14:48:02) 
Soru çok güzel. Ben cevaplardaki yorumlar üzerine geldim. Öncelikle yoğun bakım tipi solunum cihazı seri üretimi başladı. Biosys firmasının geliştirdiği ürün Arçelik, aselsan ve baykar destekli ilk seri üretim cihaz üretildi.
twitter.com

Arçelik seri üretim için tesislerini açtı. Koç grubu 20 bin adetini ücretsiz bağışladı.

twitter.com

Bağış yapan birçok firma da var. 10 yıl bekleyeceğiz diye bir durum yok.

Bunun dışında önümüz yaz. Benim de merak ettiğim konu hasta sayısı artınca yeni bir alan yapılıp yapilmayacagiydi. Ancak düşününce her kullanışlı alan ya da büyük alan. Prefabrik yapılar, Spor salonları, büyük fuar alanları vb. gibi. solunum cihazı gibi temel malzemeleriniz varsa hızlıca sağlık destek merkezlerine dönüştürülebilir gibi geliyor.
  • o ben degilim  (31.03.20 19:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.