[]

kararsızlığın üzerinden nasıl geliyorsunuz?

sb.




 
Karar vererek. Kararsız kalmak, boşa vakit harcamaktır. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir diye bir söz okumuştum. Kararı nasıl veriyorsunuz dersen önceliklerimi belirleyip veriyorum. Ne hakkında kaarar vermem gerekiyorsa o konudaki önceliklerimi saptayıp o önceliklerimi hangi seçeneğin daha iyi sağladığına bakıyorum. Farklı bir seçenek olabilir mi diye kontrol edip yoksa kararımı veriyorum, varsa aynı muhakemeyi yeni seçeneğe uygulayıp kararımı veriyorm.
Kararsızlıklarınıza bakın, genelde hayati olmayan önemde konular. Burada önceliklerinizle kendinizi ayarlayabilirsiniz.

  • erty_ksk  (31.03.20 11:21:51) 
Ben dersimi iyi çalışıyorum. Alacağım kararla ilgili araştırma yapıyorum, akıl danışılacak kişilere soruyorum ondan sonra da harekete geçiyorum.


  • burka  (31.03.20 11:47:51) 
Hayata yön verecek veya önemli sonuçlar doğuracak kararlar için her türlü bilginin toplanması işi kolaylaştırır.

Ama "nerde yesek?", "hangi film?", "o mu bu mu?" gibi durumlarda konuyu uzatmadan yazı-tura ile karar veririm.
  • Novice  (01.04.20 10:51:47) 
yararlarini zararlarini teraziye koyup tartarak. kisa vadeli etkileri, uzun vadeli etkileri, pisman olup olmama ihtimali. bunlarin hepsini ele alip en optimal karari almaya alisiyorum.


  • baldur2  (01.04.20 10:59:30) 
gelemiyor, bedelini ödüyoruz.

bedel büyüdükçe bir sonrakinde yanlış da olsa bir konuda karar vermek daha kolay oluyor.

karar yorgunluğu adında bir kavram var. karar vermeye çalışmak ve kararsız olmak ciddi şekilde hayat enerjisinden alıp götürüyor. bu durumda dedikleri kadar da kötü karar bile kararsızlık iyi yoluna çıkıyor.

ufak şeyler için karar mekanizmasını yormamak gerektiğini düşünüyorum.
  • biseysorcaktim  (01.04.20 11:01:09 ~ 11:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.