[]

Covid-19 anlamadigim nokta ??

Şöyle ki bu covid19 tek bir kisiden butun dunyaya bu kadar yayildi ise bu karantina surecinden sonra da ulke icinde hic vaka kalmamis dahi olsa disardan ya da ordan burdan bir sekilde enfekte olmus tek bir kisinin gelmesiyle, varligiyla yeniden bu sekilde yayilmayacak mi? 1 sene sonra asi cikmis olsa bile bu bir sene icinde nasil durdurulabilir?

Tek bir vaka ile yine ayni sonuclar dogmayacak mi? Bunun sonunun gelmesi nasil mumkun oluyor? Hiv gibi de degil mesela bulastiricilik katsayisi cok daha fazla iken bu durumun bitmesi mumkun mu sizce? Eskisi gibi nasil kalabalik ortamlara girilebilir boyle bir durumda? Her zaman bu bulas riski devam etmeyecek mi? Cin nasil durdurabildi bu isi simdi asla anlamadim ben?


 
grip nezle gibi dusun,

yilda bir kac kez grip nezle olan birisiyim ben mesela,
bazen ayakta atlatiyorum, muhtemelen hasta hasta ise gidip etrafimizdakilere de bulastiriyoruz, bazen de yataga dusuruyor, yatak dosek yatiyoruz. bir de her yil mutasyona ugruyor bu meret, ve her yil bir cok kisi grip nezle oluyor

cin'in durdurduguna da inanamiiyorum maalesef, bence sakliyorlar, kontrol altina alindi falan hikaye, butun dunya kiriliyor bir tek cinliler temizledi bu mereti, hic inandirici degil...
  • exlibris  (30.03.20 22:36:22) 
bu virüsü çoğu insanın kapacağı ve bağışıklık kazanacağı düşünülüyor zaten. toplumun %70'inin bir hastalığa bağışık olması o hastalığı kontrol altında tutmak için yeter de artar bile. toplumda immün sayısı fazlalaştığında virüsün yayılma kapasitesi ciddi anlamda düşüyor, çünkü immün olanlar arasına serpiştirilmiş az sayıdaki potansiyel hastanın birbirine bulaştırma riski üssel olarak düşüyor.


  • nabrukk  (30.03.20 22:42:33) 
Benim de anlamadigim, bu hastaliga yakalanan kisinin cigerlerinde kalici hasarlar kalacagi soyleniyor. Ikinci bir vakayi kaldirir mi ki o ciger? :/


  • benim adim fts  (30.03.20 23:08:06) 
Nabruk +1. Tam olarak sebep bu.

Benim adım fts; ciğerlerle ilgili kesin bir şey yok ki. İyileşen ağır hastaların %15-20si civarinda hasar görülmüş ama onların da bir kısmının zaman içinde gececegi düşünülüyor. Bu virüs için şu kesinlikle söyle demek mümkün değil.
  • fraise  (30.03.20 23:14:09) 
evet insaların neredeyse %70-80'i bu virüsü kapacak bu kapanların %80'i hiç fark etmeyecek virüs kaptığını, kalan %20'yi sistematik zamana yayılı şekilde tedavi etmek için tüm bu çaba.


  • gezegen olan pluton  (30.03.20 23:16:52) 
Yukarıda yazılanlara ek olarak virüsler insanları öldürme yönünde mutasyona uğramıyorlar. Çünkü insanlar öldüğünde kendileri de ölüyorlar. Bu yüzden öldürücülüğünün zaman içinde düşmesi bekleniyor.

On yıl önce domuz gribi de bu kadar olmasa da sıkıntı yaratmıştı. Şimdi hem aşısının olması hem tedavi yollarının geliştirilmesiyle o kadar öldürücü değil. Bu virüs de kendini öldürmeme yönünde geliştirmiş olabilir.
  • black holes in the sky  (30.03.20 23:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.