[]

Alerjik Rinit ve Corona Virüs

Merhaba, bildiğim kadarıyla benim hiçbir kronik rahatsızlığım yok. Fakat, bu Mart ayının başından beri (yani havaların ısınmaya başlamasından beri) boğazımda ve kulaklarımda geçmeyen sürekli bir kaşıntı bir gıdıklanma var. Burun akması yok. Gözlerin yaşarması yok. Bazen hapşuruk var. Yine de bunun alerjik rinit olabileceği söyleniyor.

Alerjik rinit ciddi bir kronik rahatsızlık mıdır? Corona virüse yakalanmam durumunda risk teşkil ediyor mu?


 
alerjik rinit türkiye'de neredeyse 2 kişiden birinde görülen bir rahatsızlık. kimisinde çok aşırı olup nefes ve koku almayı tamamen kapatabiliyor. genelde bahar aylarında görülmesine karşın hayvan, ev tozu hatta hava kirliliğinde bile artabiliyor. bende senenin çoğunda var mesela. ama çok yoğun değil.

nisan, mayıs aylarında sizdeki de çok rahatsız edici bir durum olabilir. kbb'ye görünüp antihistaminik ilaç alırsınız. ilaç kullanıldığında sorun kalmıyor.

kortizonlu burun spreyleri var. bu dönemde bu spreylerin kullanımı önerilmiyor. çünkü burunda mukoza yapısı filtre görevi görüyor. ancak bu ilaçlar o filtreyi yok ediyor.

özetle, endişe etmeniz gereken bir durum yok. anti-histaminik ilaçlar ile (aerius, singulair, duact vs) fayfa görülebiliyor. ancak yan etkileri olabilir. doktora gitmeden kullanmayın.
  • biseysorcaktim  (30.03.20 19:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.