[]

farklı yumurta tarifleri

2 haftadır hep evde yediğim ve yumurtadan başka ana besinim olmadığı için her kahvaltıda yumurta yiyorum. Haşlanmış, tereyağında, menemen, kıymalı, peynirli olmak üzere tüm bildiğim tarifleri yaptım. Siz nasıl yiyorsunuz yumurtayı?




 
of of ofluk bir durum yok, ben de sıkılıp arada yeşillik olsun diye yapıyorum
www.instagram.com

ulan 40 yıl düşünsem şu samimiyetsizin linkini vereceğimi düşünmezdim ya neyse...
  • MtKrt  (30.03.20 18:49:04) 
Patatesli yumurta <3

Bir yumurtayı tuzlayıp çırp, 3-4 kibrit kutusu kadar beyaz ya da süzme peyniri üstüne ekleyip ez. Sonra bu karışıma karabiber ya da pul biber ya da biberiye falan ekle. Bunu ekmek dilimlerinin üzerine kalın kalın sürüp üst ızgarası açık fırına ya da varsa üstten ısıtan ızgaraya (images.app.goo.gl) koyup üstü hafif kızarana kadar pişir.

Bir de restoran usulü omletlere girişebilirsiniz, mantarlı, biberli, ıspanaklı falan.
  • kobuzchu kiz  (30.03.20 18:51:06) 
www.youtube.com

Yemek yapmasam da yemek programı izlemeyi seven biri olarak şu tarif hoşuma gitmişti. Bu kanalı da çok seviyorum Emir Yargın çok sempatik biri. Bi denersiniz içindeki tarifleri.
  • nundu  (30.03.20 18:51:18) 
senin saydıklarının dışında, pırasanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurup üstüne yumurta kırdım, güzel oldu.


  • pati  (30.03.20 18:55:14) 
rengarenk biberleri ve mantarları ince ince kıyıp tereyağında kavuruyorum. sonra da içine izmir tulumu rendelediğim (istediğin peyniri koyabilirsin) çırpılmış yumurtamı katıyorum ve voila! nefis bir omlet.


  • theseachange  (30.03.20 18:55:27) 
benim güzel bir omlet tarifim var, basit ama etkili. yumurtayı kırıp azıcık sütle çırpıyorsun. 4 yumurta için bir yemek kaşığı yeter mesela. sonra tavaya kaliteli bir biber salçası koyuyorsun, yine 4 yumurtalı tarif için 1 tahta kaşığı yeterli. hafif hafif su ekleyerek salçayı çektiriyorsun. böyle ne tam katı ne de sıvı olmadan, tavada oynarken yumurtayı atıyorsun, karıştırıyorsun salçayı yedirene kadar. ocak orta üst sıcaklıkta yansın ki yumurtanın altı biraz hızlı pişsin, 2 dakika sonra üstüne de kaşar ya da peynir ya da istediğin içeriği koyuyorsun, ateşi kısıp kapağı kapatıyorsun, mis gibi omletin oluyor. ben keçi peyniri koyuyorum, karıştırıpyrum içinde eriyor, off mis. süt ve kaliteli salçanın etkisi büyüktür omlete.


  • Bruce  (30.03.20 19:08:27) 
Erzincan tulumu ve yumurta harika bir cift. Peynir tavadan almadan once.

Yesillik koyabilirsin, dereotu, maydonoz.

Bazen soganli yumurta.

Avokado, yumurta ve kizarmis ekmek.

Mantarli yumurta.

Cimlendirilmis bakliyat da ekleyebilirsin yaparsan.

Ben artik veganim bu arada :)
  • janderzel zartanyan  (30.03.20 19:14:43) 
tulum peyniri veya cokelek olsa baska hicbi sey aramam sahsen (omlet icin)

simdi favorim taze yesil soganlari dograyip tavada bir iki cevirip yumurtayi kirmak. yesil sogan cok guzel.

ama tabi ki benim de patatesli yaptigim oluyor. patates ve soganlari dograyip biraz tereyagi atiyor ve sonra yumurtayi dokuyorum. ustune de peynir rendeliyorum.

pirasa da iyi fikir bak, ispanak yikamasina usenmezseniz muazzam olur.
ama yesil sogani da deneyin mutlaka.
  • yoggi  (31.03.20 01:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.