[]

İlk Defa Kedi Besleyecek Birine Tavsiyeler ve Öneriler

Dikkat etmesi, bilmesi gereken ne varsa söylerseniz memnun olurum.

Daha önce hiç hayvan beslemedim, tek yaşıyorum.

Not: Duyuru bir süre sabitlenebilir mi? Amacım olabildiğince çok bilgi toplamak.

 
önceden malzemeleri hazırla yeter. mama, kum, oyuncak, tırmalama.
kediler zaten bir şekilde kendi kendilerine takılıp hayatta kalıyor :)
kılıf falan al mobilyalara.
  • passion rules the game  (30.03.20 15:54:36) 
  • elorelia  (30.03.20 16:30:34) 
0) En önemli madde en son aklıma geldi o yüzden 0. madde olarak ekliyorum. Ben sıkıldım, çok miyavlıyor, masrafı çok, ev sahibim bik bik ediyor, annemin alerjisi varmış, taşınırken yanımda götüremem, bakımının altından kalkamıyorum diyeceksen hiç başlama.

1) Kısırlaştırmazsan 1 sene sonunda evin her yerine işer, özellikle erkek olanlar
2) Tırmalaması için oyuncak almazsan koltukların kolçaklarından tırnaklarını sokabilecekleri herhangi bir eşyayı paramparça ederler.
3) Kapı, pencere, balkon açık unutursan kaçar veya aşağı düşerler
4) Çamaşır makinasını çalıştırmadan önce kedi içinde mi değil mi diye kontrol etmen gerekiyor
5) Taze suyu severler, kapta beklemiş suyu içmeyi sevmezler.
6) Mamasının miktarını ve saatini ayarlamazsan öküz gibi yer ve obez olurlar, hele ki kısırlaştırılmışlarsa.
7) 10 seneden sonra kanser riski var, devamlı kontrol etmen lazım, eline ufacık da olsa bir şişlik gelirse hemen işini iyi yapan bir veterinere götürmen lazım.
8) Kalitesiz mama kullanırsan sağlık sorunları, tüy dökülmesi, tüylerinin rengi bile değişir hayvanın. Gidip market maması denen mamalardan kullanma, kalitesi mama kullan.
9) Seyehat edeceğinde emanet edecek birisinin olması lazım, hadi evde suyunu mamasını koyarsın 1-2 gün durur ama ötesi için elini kolunu bağlar.
  • kimlanbu  (30.03.20 16:32:28) 
eger yavru ise mutlaka en az iki tane sahiplen. tek yavru iyi degil. hayvancagiz surekli oynamak istiyor sen ne kadar ilgi gostersen de yetmiyor hayvancagiza, mutlaka bir esi/oyun arkadasi olsun


  • crucio  (30.03.20 16:43:52) 
Su ile mamayı aynı yere koymayın. Aynı odaya koymasanız daha iyi olur.

Asla ses yükseltmeyin, asla sert olmayın.

Vurmak yerine üfleyin. Bağırmak yerine belli bir ünlem sesi çıkarın ve tanınabilir olsun. Hatta başkalarının da yapabileceği bir ses olsun. Yoksa sadece sizi dikkate alır.

Kumu temiz tutun. Koku yapması için demiyorum, bakteri üremesin diye.

Sizin alamayacağınız kokuları da alıyor, ortalığı temiz tutmalı. Ekstra temiz.

Onun da 5 (beş) duyusu var. Bu duyuları boş yere meşgul edecek uyaranlar onu tedirgin eder. Çünkü etrafı kontrol altında tutamaz. Tehditlere açık hisseder. Bu yüzden süpürge çalıştığında koltuğun aklına saklanırlar. Süpürgeden korkmazlar yani.

İlgi gösterin, oyun arkadaşı olun. Tanımaya çalışın, tanışın iyice. Enerjisini almanın ötesinde asıl sizin enerjinizi dengeleyecektir.
  • Etanglement  (30.03.20 19:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.