[]

Koronavirüs sorusu

Merhaba, son 2 gün içinde mecburi 3 uçuş yaptım (yaşadığım yere dönebilmek için). Şimdi az önce 20 kiloluk valizimi arkadaşımla taşıdık ve kata vardığımızda nefes nefese kaldım ve birkaç dakika kadar nefes alamıyor gibi oldum. Şimdiye kadar ağır çok şey taşıdım hayatımda ve hiç bu kadar kötü olmamıştım.

Soracağım soru şu, diyelim coronavirus kaptım, ama bağışıklığımın iyi olduğunu varsayalım. Bu şekilde bir nefes darlığı yaşamış olmam aslında bağışıklığımın iyi olmadığına ve virüsün ciğerlerime zarar vermeye başlamış olduğunu, ve bunun kesin olarak ilerleyeceğini mi gösterir, yoksa bağışıklık sistemim güçlü ise bu kadarla kalacak diyebilir miyiz? Çünkü şimdiye kadar duyduklarımız kadarıyla virüse maruz kalmış insanların kimi hiç hissetmiyor bile bağışıklığı güçlü olduğu için, kimisi ise hastanelik oluyor. Benim merak ettiğim ise şu, virüs eğer vücutta etkisini göstermeye başlamışsa kesin olarak hastanelik eder mi? Sormak istediğim anlaşıldı mı bilemiyorum.


 
1 hafta nefes darlığı çeken, hatta 2 hafta nefes darlığı çeken ama kendi kendine iyileşen insanlar varmış.

2 hafta geçtikten sonra kendi kendine geçmiyorsa tedavi şartmış.

böyle dediler.

nefes darlığını da hafif nefes darlığı olarak tanımladılar.


virüs, kendini farkettirmeden sadece taşıyıcı yapabiliyor.

hafif soğuk algınlığı semtomu yapabiliyor

nefes darlığı ile beraber insanı yatağa düşürüp ama yoğun bakımlık yapmadan geçebiliyor.

yoğun bakımlık yapıp, tedavi olabilen hastalar da var, yoğum bakımda vefat edenler de.

yani çok hafiften en ağıra kadar , hatta daha bilinmeyen semptomlara kadar bir sürü şekilde yaşayan insanlar var.


yüzde 96 oranında ; yüksek ateş, kontrol edilemeyen öksürük ve nefes darlığı yaşıyormuş insanlar, bu üçü olduğunda 112 yi aramalısın.

mesela ateş ve öksürüğün var diyelim, gittin test yaptılar, covid 19 pozitif çıktın, yine sana nefes darlığın yoksa eve git diyolar. nefes darlığın olmadan da tedaviye başlamıyolar.
  • hem şişko hem deli  (30.03.20 15:40:20 ~ 15:44:36) 
Teşekkürler, öğrenmek istediğim tam olarak buydu yani farklı vakalarda hastalığın ilerleme şekli.


  • nihannihan  (30.03.20 15:45:16) 
tam emin olmadan gitmemek, dayanabildiğimiz kadar dayanmak lazım.

olur da covid değilse, kapma riskimiz var.

bir de izole et kendini 14 gün, ne başkasına bulaşsın sende varsa, ne de başkasından sana bulaşsın. riske girmenin manası yok.

her gün en az 2 litre su içmesi lazımmış covid 19'dan şüphelenen insanların.
  • hem şişko hem deli  (30.03.20 15:46:16 ~ 15:47:43) 
Bu arada dün havaalanında ateş ölçümümde sorun çıkmadı, ama az önce süpermarketten dönerken elimdeki torbalarla evin katına çıktıktan sonra da çok zorlandım nefes almakta birkaç dakika. Şu anda göğsümde çok hafif bir ağrı var, belki kendimi dinliyor olmasam fark etmeyeceğim bile.


  • nihannihan  (30.03.20 15:48:27) 
muhtemelen farketmeyeceksin.

ben ne zaman dışarı çıkmak zorunda kalsam, eve geldiğimde yüzüm kıpkırmızı oluyor ve başım dönüyor.

virüs bulaşma korkusu işte.
  • hem şişko hem deli  (30.03.20 16:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.