[]

borçlar ve gelecek

Havacılık sektöründe çalışıyorum. şu an için işten çıkarma yok fakat 2021 yıllık ücretli izinleri bile nisan programına yansıtılarak bir şekilde ücretsiz izin dahi vermemeye çalışıyor şirket.

fakat gidişat kötü olduğu için tahminim kısmi ücretsiz izin verilme durumları olabilir.

şimdi böyle bir durumda kira ödemesini erteleme talebinde bulunabilirim ama bunun için beklemeye devam etmeli miyim?

bir de kk'daki borçları ertelemeli miyim yoksa tam değil de asgarisini ödeyerek mi devam edeyim?

bu sorular aklıma takıldı.

amacım parayı mümkün olduğunca elde tutmak.

işler yoluna girdiğinde zaten borçlar vs. ödenir diye düşünüyorum fakat işten çıkarma olursa o zaman büyük sıkıntı.


edit: silecek duyurum yok. fırsatçı dediğiniz maskenin tanesini bilmem kaç liraya satan eczacılardır. farklı görüşleri almak için soru soruyorum zaten.

 
maaşınızı almaya devam ediyorsunuz ve ilk aklınıza gelen kira ödemesini ertelemek.

hayır şu an yapmanız gerekenler:
- elde para varken kredi kartlarına yatırıp borçları kapatmak. yeni borç da yapmamak.
- lüks tüketimi tamamen durdurmak. zaten dışarı çıkamıyoruz o kıyafete ihtiyacın yok.
- fazla dertlenmemek.
işten çıkarılırsan işsizlik maaşı var. çalışma sürene bağlı ama 10 ay daha yetecek bir para gelecek. yani borcun olmaza hayatını yine bir şekilde idame ettirebileceksin.

işten çıkarılırsan kirayı düşünürsün.
  • ozdek  (30.03.20 12:18:42) 
Kk asgari ödemek gökten para yağmadığı durumlar için söylüyorum, en son 2002de hesapladığımda çok saçmaydı. Hala öyle mi bilmiyorum.

Kira ödemeyi ertelemeyi küfür eder gibi talep etmek yerine ödememeyi ve ilgili telefonları açmamayı deneyebilirsiniz.
  • ycm  (30.03.20 12:20:23 ~ 22:10:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.