[]

Düz adam için laptop tavsiyesi

Eskiden gözüm kapalı Toshiba alıyordum, kafalar rahattı. Adamlar pazardan çekilmiş. Ofis programları, youtube, film dizi için kullanılacak, internetten 5,6 sekme açınca kasmasın. Temiz 5 yıl ömrü olsun. Maksimum 4000, 4500 bütçe. Ürünü almanyadan getirteceğim bir tanıdığa. Her tavsiyeye açığım, şu markadam uzak dur, ekran kartı minimum şöyle olsun, RAM şu kadar vs. Aklınıza ne gelirse. Teşekkürler




 
O paraya alacağın her bilgisayar istediklerini yapar. Asus iyidir, ince hafif modelleri var. Ram'i 8gb olsun, işlemcisi 7. Nesil intelden aşağı olmasın yeter.

edit: ssd'si olsun, min 256 gb. amd işlemci de olur.
  • Bruce  (29.03.20 23:57:50 ~ 30.03.20 00:19:01) 
Bu fiyatlara alınabilecek piyasadaki en iyi model şudur:

www.hepsiburada.com

Bu arada yüksek fiyatlı her bilgisayar iyidir diye bir şey de yok. 10 bin liralık bilgisayar bile özellikleri mükemmel olmasına rağmen saçma sapan driver sorunlarından yaka silktirilebiliyor insana. O yüzden Thinkpad gibi belli kalite aşamalarından geçirilmiş, iş için üretilen, sağlam kasalı bilgisayarları almak en mantıklı tercih.
  • synthetic a priori  (30.03.20 00:16:29) 
benim icin herhangi bir butce icin alinabilecek en stabil makina thinkpad'dir. Su an dediklerinizi 8 yillik bir thinkpad'de rahatlikla yapiyorum.


  • hewit  (30.03.20 00:32:43 ~ 00:32:59) 
www.eksiduyuru.com

burada benzer bir konu işlenmişti. @synthetic a priori+1
şayet bir tık daha iyi donanımlısını almak istersen ryzen7 işlemciye ve 512ssd'ye çıkabilirsin 400tl farkla 4100tl'ye, ryzen7'nin dahili vega10 gpu'su harici nvidia mx150'ye yakın puanlar alır. www.hepsiburada.com

www.epey.com donanımı iyi bir asus, ryzen7 + mx250 harici kartlı.

almışken, yüksek-orta ayarda sağlam oyunları da oynayayım dersen gtx1050ti veya gtx1650 kartlı makine 5000tl:
www.epey.com
www.epey.com

yok 5000tl'ye çıkamam ama yine de oyun oynasam iyi olur dersen düz 1050'li makine 4700tl:
www.epey.com

şahsi kanaatim 5bin tlye çıkıp önerdiğim oyun makinelerinden birini alman. 4bin tllik makinelerle arasında performans olarak uçurum var.
  • karacigerim vur kadehlere  (30.03.20 00:34:25 ~ 00:53:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.