[]

neden corona ve Covid-19 isimleri verdik?

Bu isimlerin birer anlamı oluyor ana internette çok bilgi bulamadım covid-19 için coronavirus dease'in ve 2019 da çıktığı için 19 son ekini aldığını gördüm ama eminde olamadım.

Bu isimler nereden geldi? covid-19 yukarıdaki gibi bir kısaltmamı? tıbbi bir isim verildimi?


 
Co - Corona
Vi- Virus
D - Disease
19 - 2019

Ayrıca 'korona' virüsün şeklinden gelen bir isim. Kedigillerin 'felis' ismi gibi bir şey. Virüsün tam adı SARS-CoV-2. SARS ise Ağır Akut Solunum Sendromu demek.
  • oekuklu  (29.03.20 22:27:53 ~ 22:32:07) 
  • fotrsapka  (29.03.20 22:29:14) 
oekuklu'nun cevabına ek olarak, korona sözcüğü de "taç" (ingilizcesi crown olan) anlamına geliyor. bu virüs ailesinin üyeleri görünüm itibariyle taç giymiş ya da taç ile çevrelenmiş gibi olduğu için bu isim verilmiş.

korona aslında 50 yıldır bilinen bir virüs ailesi. taçlıgiller gibi bir şey olurdu sanırım türkçesi.
  • biseysorcaktim  (29.03.20 22:37:12) 
Coronavirus bir virus ailesi. Eskiden gelen bir isim. Virusun yuzeyindeki cikintilar elektron mikroskobunda tac cikintilarina benzedigi icin bu isim verilmis. Su an ortalikta olan coronavirusun tibbi adi SARS-CoV-2.

Covid-19, Dunya Saglik Orgutu'nun soylemi yonetmek icin uydurdugu, hastaligi Cin ya da Wuhan adindan ozellikle arindirma cabasi ile koydugu, SARS-CoV-2 nin neden oldugu hastaliga verilen bir isim. Bu hastalik aslinda bir SARS (dogal olarak), ya da bir baska isimle Wuhan zaturresi.
  • dunal  (29.03.20 23:36:25 ~ 23:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.