[]

daha ne kadar süre evden çıkmadan idare edebilirsiniz?

selam

ben merak ediyorum insanlar ne kadar süre evden çıkmadan idare edebilir? erzak, gıda, market alışverişi cinsinden değilde ruhen ve fiziken?

benim artık oturmaktan ve hareketsiz olmaktan bacaklarım rahatsız olmaya başladı. evde sporda yapıyorum ama yetmiyor. normalde işim spor üzerineydi döndüğümde aynı kondisyona ulaşmam ne kadar vakit alır diye düşünüyorum.

yalnız yaşadığım için çok sıkılmaya başladım. sıkıntımı gidermek için artık daha uzaktaki marketlere gitmeye başladım :D

sizce siz ne kadar daha evde durmaya dayanabilirsiniz? 1 ay daha? 2 ay daha? 6 ay daha?

 
1 yıl bile dayanırım diye düşünüyorum. ama psikolojik olarak kötü etkiler tabi.


  • jelly bear  (29.03.20 18:28:00) 
iş güç derdi olmadığı sürece 1 sene bile kalırım. ancak şimdi işi gücü düşünmekten dert oluyor


  • gazozailacatmauzmani  (29.03.20 18:30:36) 
Psikolojik olarak baktığınızda bu çok büyük sorun. İnsanların büyük kısmında anksiyete, okb, depresyon belirtileri ortaya cikmaya başladı. Kayıpların yaşandığı ailelerdeki travma kısmına girmiyorum bile. Bir anda hiç bilmediğimiz bir sorunla savaşmak, yasamlarimizin kontrolünü kaybetmek, onümüzü görememek bizim için çok büyük tehditler. Ustelik bunlar karsisinda en buyuk silahimiz olan sosyal destekten de yoksun kalmak zorundayiz. Avrupa ulkelerinde komple yasak uygulanmamasinin sebebi de bu; psikolojik olarak dayanmak giderek zorlasiyor. Bu iş ne zaman sonlanacak bilmiyorum ama bittiğinde dünya üzerindeki çoğu insanın psikolojik olarak eskisi gibi olacağına inanmiyorum; bu yüzden hem şimdi hem de ilerisi için destek şart olacak.

İnsanların süreye dayanmaları psikolojik sermayeleri ile doğru orantılı olarak ilerliyor. Kendini oyalayacak/ geliştirecek bir şeyler bulanlar, yakınlarıyla bir şekilde iletişim halinde kalanlar daha şanslı.

Bu konuda benim size tavsiyem; öncelikle duygularınızı kabul edin, olağanüstü bir drumdayiz ve sıkılmaniz gayet normal. İnsan biyolojisi sürekli evde kalmaya uygun değil zaten. Sonrasında sürecin geçici olduğunu, bu süre içinde başka şeylerle uğraşmanin sizi geliştireceğini icsellestirmeye çalışın. Odaklanma sorunu yaşıyorsanız el oyalayan bir şeylerle ilgilenmeye çalışın, kafanız dağılır. Aileniz ve arkadaşlarınızla görüntülü konuşmalar yapabilirsiniz. Spor için youtube kanallarını takip edebilirsiniz. Eğer imkan varsa şehirden, insanlardan uzak ormanlara gitmeyi deneyebilirsiniz. Meditasyon da bir seçenek.

Umarım herkes için sağlıklı bir şekilde tamamlanır bu süreç zira insan başlangıçta çok uzun süre dayanırım diye düşünse bile biz biliyoruz ki ruh sağlığını korumak süre geçtikçe zorlasiyor.
  • fraise  (29.03.20 18:39:37 ~ 18:46:20) 
kamp yapmaya gitmek var zaten aklımda. ancak araç sıkıntısı var. iki gün falan araba kiralayıp yanıma yakın bir arkadaşımı alıp kampa gitmeyi planlıyorum havalar biraz düzelince.


  • NightBringer  (29.03.20 18:45:08) 
fraise cok cok guzel yazmis. bir de sunu tavsiye ederim, bu sosyal izolasyon degil, fiziksel izolasyon, o sekilde dusunmeye calisin, yani whatsapp iste goruntulu konusma vs. kullanmaya calisin mumkun oldugunca. ancak hislerinizin tamami mesru, ben de ayni sekilde hissediyorum, ki kendimi oyalayacak cok seyim var ve tam zamanli calisiyorum ama temassizlik beni cok yoruyor.


  • kassiopeia  (29.03.20 20:11:40) 
az önce teketek programında bilim kurulu üyesi en az Nisan 23'e kadar evde kalınacak dedi (gayriresmi)
asosyal ekşiciler yıllarca kalır ama sosyal hayatı olan bizler pek dayanamayız gibi. insan sınırlandırıldıkça daha da bileniyor kafasına takıyor.. şimdiden nefesimiz sıkışmaya başladı evde. 1 ay daha böyle giderse ekonomi ne olacak? Aklım almıyor gerçekten

  • plastic_angel  (29.03.20 21:27:06) 
discord falan sohbet şeylerine takılın


  • ycm  (29.03.20 21:28:17) 
1 yıl bile dayanırım.
yalnız yaşıyorum.

ölmediğim müddetçe -ki dışarıda ölüm tehlikesi var, evet- gayet rahat şekilde evde kalabilirim.
rahatım, iş durumu da evden halledilebilecekse keyfim yerinde.
  • jimjim  (29.03.20 21:36:06) 
Istanbul - Ingiltere arasinda calisan bir yonetici iki ulke icin de en az 6 ay normale donemeyecek dedi. Ben de katiliyorum bu ongoruye.


  • fiyuuuu  (01.04.20 18:33:42) 
Ben sevdim mevcut durumu, 2-3 ay daha temizinden kalırım bence.


  • plutongezegendegilmi  (01.04.20 18:37:09) 
Sonsuza kadar idare edebilirim.


  • hayirsiz  (01.04.20 18:42:35) 
herkes evde kalıyorsa aylar boyunca idare edebilirim. şükür ki bir işim var ve eyliyor beni. o yüzden zorluk çekmiyorum -hatta zaman darlığı çekiyorum.

ama insanlar dışarı çıkıyor olsalardı evde durmaya bu kadar tahammül edemezdim.

bir de TV'ye ihtiyaç duyuyorum. Evde yalnızım. bilgisayar başında olmadan da ses olsun istiyorum.

konuşmalı radyo programı öneriniz varsa mesaj atınız lütfen. podcast aynı tadı vermiyor.
  • biseysorcaktim  (01.04.20 19:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.