[]

papağanın tüylerinde dökülmenin nedeni ne olabilir?

merhaba,

arkadaşımın 12 yaşındaki cennet papağanının göğsündeki tüylerde dökülme başlamış. sanırım bugün fark etmişler, dünden itibaren olan bir gelişme. herhangi bir yara ya da iltihap görünmüyor dedi, papağanın kendi tüylerini yolduğunu da görmemiş. evde tek değişen şey, normalde kuşun kaldığı salon akşama kadar boş kalırdı, şimdi hep evde olduğumuz için salon dolu oluyor dedi.

fotoğrafları da ekledim aşağıya. bilgisi olan var mıdır acaba bunun neden olabileceğine dair?

 
İlgileniyolar mı hayvanla? Kafesi açıp uçuruyolar mı? Bu sevda papağanları çok sosyal hayvanlar, ilgi azlığında anında depresyona girip hasta oluyorlar. Onun dışında bu türde çok yaygın olan PBFD virüsü hastalığı var umarım o değildir. Tanıdık kuşçu varsa arayıp ona da sorsanız iyi olur.

Fotoğrafa dikkatli bakıp ek yapıyorum. Abi o kafesin hali ne öyle, çok affedersin de boku içinde yaşatıyolar hayvanı. Kafesi de düzenli temizlemeleri lazım.
  • windows95  (29.03.20 17:03:32 ~ 17:04:27) 
Gecmis olsun, stres etkili bir faktör olabilir,mantar olabilir, ilerlerse fransız tüy dökümü olabilir, detayli bir aramayla kuş forumlarında sorularınıza daha net cevap alabilirsiniz. Su aşamada kafesini oyuncaklarini suluğunu yemliğini temiz tutun ayrıca bir ek hatırlatna yuvarlak kafesler kuşların psikolojilerini ve görme duyularını olumsuz etkiler arkadaşa köşeli geniş bir kafes alarak stres faktörünü düşürebilirsiniz


  • apocalipy  (29.03.20 17:05:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.