[]

Ne zaman evden çıkarız

Yani en azından vakalar azalmaya başladı tamam çıkın dışarı ama dikkat edin olayı ne zaman başlar? İşe ne zaman gitmeye başlarız?




 
En iyi ihtimal eylul diyorum uzulerek


  • Flipsflops  (28.03.20 22:07:11) 
işe giden gidiyor. her firma üretimi durdurmadı. ne kast ettiğinizi anladım. haziran diyorum. eylül olsa ülke bunu atlatamaz.


  • fezagezgini  (28.03.20 22:13:15) 
Haziranda normale dönmeye başlar diye umut ediyorum; aksi halde hiçbir ülke altından kalkamaz bu durumun.


  • fraise  (28.03.20 22:14:26) 
biz ne desek boş. ben pozitif düşünüp maksimum 3 ay içinde en azından büyük ölçüde normale dönebileceğimize inanmak istiyorum. normale dönmekten kastım sokağa çıkmak. yoksa ölümler olsun, ekonomik sorunlar olsun peşimizi en az 3-5 sene bırakmaz.

niye üç ay dersen... dünya neredeyse tümüyle karantinada şu an. önümüzdeki 30-45 gün içinde ortalığı perişan edecek ama sonrasında bence hem çok fazla insanın hastalanması hem de havaların ısınması nedeniyle düşüş trendine girecek. biraz nefes alabildiğimizde daha etkili bir biçimde mücadele etme şansımız olacak. bu sayede haziran-temmuz gibi insanlara en azından "birbirinize çok yaklaşmayın, tedbirli olun ama çok istiyosanız çıkın takılın artık" diyebilecekler.

ben böyle düşünüyor, daha doğrusu ümit ediyorum. eylül'e kadar karantinada kalmak mümkün değil. virüs herkese bulaşırsa dünya nüfusunun %10-15'ini (belki daha azını) öldürür ama tüm dünya eylül'e kadar karantinada kalırsa dünya nüfusunun %80'i ölür.

sağlık sistemleri bir nebze toparladıktan ya da virüs çok fazla kişiye yayıldıktan sonra her halükarda karantina gevşetilmek durumunda kalınacak. böyle devam edemez. taş çatlasa 3 ay.
  • der meister  (28.03.20 22:14:41) 
Gerçekten birilerinin buna doğru bir cevap verebileceğini düşünmeniz garip. Kimse bilmiyor işte. Olağan dışı bir şey yaşıyoruz sonuçta.


  • catch the arrow  (28.03.20 22:37:20) 
Durum cok karanlik.Ben eylul'de bile durumun vehametinin devam edecegini,Turkiye'deki durumun onumuzdeki aylarda Italya'ya benzer seyredecegini dusunuyorum.


  • turkuaz  (28.03.20 23:02:56) 
Herkes cok iyimser..

Biz bu gidisat rakamlarina gore zor toparlariz ama.
Italyadan vs daha iyi yonetmiyoruz durumu. Oraya gidicez maalesef.. ben anca fark ettim vehameti.. eylul bile zor da iyi diyelim iyi olsun mantigi iste
  • Flipsflops  (28.03.20 23:08:30) 
Gidişatın İtalya gibi olması bir şey ifade etmiyor. Virüsün etkisinin düşmeye başladığı, örnek olarak değerlendirebileceğimiz tek ülke var, o da Çin. Yaklaşık 3 ay sonra orada durum iyiye gitmeye başladı. İlk tecrübe eden ülke oldukları için bizim teoride daha kısa sürede iyiye gitmemiz lazımdı ama önlemler yeterli olmadığı için bizim de minimum 3 ayımız var diyebilirim ben. Hiçbir şeffaflık yok, o yüzden tahmin edemiyorsun ne kadar daha etkili devam edecek.

Bi de bilinmeyen diğer konu şu. Ölümler azaldı diyelim, insanları sokağa salınca yeniden bulaşmaya başlamayacağının bir garantisi yok. Hatta alternatif düşünce olarak, virüsle hiç tanışmamış ve evde kalmış kesim önümüzdeki 1 yıl içinde ne zaman dışarı çıkarsa çıksın, virüse maruz kalırsa o kadar daha devam edebilir. Bunu düşünüp toplumsal bağışıklık gelişsin diye kontrollü kısıtlama yapılmasını tercih eden ülkeler de var.
Bıçak gibi kesilecek bir virüs değil bu, muhtemelen tedavi bulundukça iyileşme süreleri azalacak ve bir noktada insanlar bunu göze almaya başlayacak.

Evden asla çıkmayıncı kitleye bu yüzden kızanlar var. Tedbirli olduktan sonra kısa yürüyüşler hava almalar psikolojik olarak bu sürece dayanmayı kolaylaştıracak. Psikopat gibi burnunuzu bile dışarı çıkarmayın diyenlerin bunu da hesaba katması lazım. Ne kadar süreceği belli olmayan bu krizle sürdürülebilir yollarla başa çıkmak lazım. Çok daha uzun sürdürmemiz gerekecek çünkü.
  • Bruce  (29.03.20 00:30:44) 
haziran-temmuz


  • baldur2  (29.03.20 00:36:22) 
Alman doktorlar mayis ayinda pick noktasi bekliyorlarmış. Bugun okudum. Varin gerisini siz düşünün


  • ismim ibrahim  (29.03.20 01:51:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.