[]

Etrafinda Corono magduru olan var mi?

Gecmis olsun cumleten,
malûm Corona ile yatiyor Corona ile kalkiyoruz, hergun bi istatistik hergun bir sayi vs.. ama bize değmeden dokunmadan ulasmadan isin ciddiyetini de sanki yeterince kavramiyoruz ya da gercekten yeterince ciddi degil mi? Distopik bir filmde gibiyiz sanki..
hani piyango ile ilgili bir geyik vardir "hic etrafinizda buyuk ikramiye cikan oldu mu? yok, demek ki yalan"
elbette bugunku durum ayni sey degil ama, 100 kusur kisi ölmüş, binlerce vaka var falan..
sizin etrafinizda birebir tanidiginiz, bildiginiz, duydugunuz, gördüğünüz ölüm vakasi var mi? ölümü gectik diyelim, yogun bakimda olan, "gidici" görünen hard case ler var mi?
bunlari birbirimize anlatalim ki isin ciddiyeti ortaya ciksin, panik olmayalim, paranoyak olmayalim ama rahatligi genisligi de bir kenara birakalim..
nedir etrafinizdaki ornekler?

 
Benim erkek kardeşim var İsviçre'de ama hafif atlatiyor. Annemin bir arkadaşı yine geçiriyor ama hafif hatta tek semptomu koku ve tat duyusu kaybiymiş.

Ingiltere'de teyzem, kuzenim, dayim komple kaptı; teyzem 63 yaşında diğerleri 30lu ve 40li yaşlarında. Onlar da çok şükür hafif geçiriyor. Biz kardeşimin hasta olduğunu söyleyince söylediler, korkmayalım diye söylememisler ve annem her gün konuşmasına rağmen farketmedi. Öyle normal gecirmisler.

Evet, yoğun bakım ve ölüm var ama hafif geçirenler de var
  • fraise  (28.03.20 21:23:13 ~ 21:25:17) 
New york'ta bi tanidigin dayisi vefat etti. Ailesi cenazeye katilamadi izin cikmadigi icin. (5 kisi 2ser metre arayla kilmislar namazi. Video atmisti)


  • brkylmz  (28.03.20 21:40:13) 
yani benimde iki arkadasim kapti, agir atlatiyorlar, ikiside nasil nerede kaptigini bilmiyor ama ölüm görmedim henüz cok şükür


  • alttaraf  (28.03.20 21:41:27) 
var.
henüz vefat duymadım çok şükür.

ve ne yazıkki evde karantina önerisi ile hastaneye alınmadılar. çünkü kapasite yok. umarım bu şekilde tedavilerini tamamlayabilir ve iyileşirler.
resmen şansa işte.
  • jimjim  (28.03.20 21:44:34) 
bir de her şüphelenen ya da -belirti göstermediği için- şüphelenmeyen insan test imkanına erişemiyor. belki sandığımızdan daha çok ama haberimiz şimdilik yok.


  • jimjim  (28.03.20 21:45:53) 
resmi olarak koyulmuş bir teşhis yok. annem ağır sayılabilecek bir grip geçirdi yakın zamanda, bir hafta boyunca yataktan çıkamadı ama sonrasında hızlı bir şekilde toparladı. bu süreçte hastaneye bile gitmedi. onun dışında sağlamız sanırım.

yakın zamanda anneannem ameliyat oldu, dedem ise 80'ini aşmış ve ciğerleri sorunlu bir adam. haliyle ailem benim gözlerimi yaşartacak, benim gibi saykoyu bile solda sıfır bırakacak çok sert önlemler alıyorlar. tedarik için sokağa yalnızca dayım çıkıyor. geldikten sonra poşetlerden kıyafetlere kadar her şeyini dezenfekte ediyorlar. çok şükür bu süreçte evde kalma şansına sahiplerdeniz, o açıdan ailemde şimdilik bir şey yok. ben farklı şehirdeyim ama biz de evden çıkmıyoruz market dışında.

anam babam sevgilim ve birkaç arkadaşım dışında zaten "tanıyorum" diyebileceğim birisi yok. şu an için biz kapmadık gibi.
  • der meister  (28.03.20 22:03:48) 
@şisko deli,
mahsuru yoksa detay verebilir misin?
hangi sehir, hangi hastahane?
tani tedavi sonuc nasil gelisti?
baslangic bitis kac gun surdu?
cenazede farkli seylerden bahsediliyor, neler yasandi?
kalanlarin izolasyon veya hastalik durumu ne?
hastalar ne kadar agirlasti neler yasandi?
bunlarin hicbirini birebir ornek olay olarak bilmiyoruz, sadece hergun sayi duyuyoruz ve twitter da falan surdan burdan bir iki video
  • alttaraf  (28.03.20 22:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.