[]

Mayasız, yoğurtsuz, sütsüz ekmek ve poğaça tarifleri istiyorum

Evde sadece un, su, tuz, yağ, badem sütü var. Bunlarla ekmek, poğaça yapabilir miyim?

Sadece un ve su ile hamur yapılır mı?


 
ev boğaçasında mayaya gerek yok zaten. un ve su ile hamur yapılır. hatta lahmacun hamuru yaptım. çok da güzel olmuştu.


  • sutlu nescafe  (28.03.20 18:48:00) 
Pogaca hayvan gibi maya ister. Ustteki arkadasin kastettigi baska bisey olmali.

Mayasiz olarak lavas, katmer, krep yapabilirsiniz..

En az 1 gun beklerim derseniz un ve su ile maya yapip (eksi maya) pogaca ve ekmek yapabilirsiniz. Eksi mayali ekmek icin mayanin en Az 3 gunluk olmasi gerekir.

AMA arastirinca siz de goreceksiniz her gun bir miktarini almak gerekiyor ya iste o alinip teorik olarak iskartaya cikan kisim ile bazlama, pogaca ve mayali her turlu sey yapabilirsiniz. O yuzden 1 gun dedim. Eksi maya eksiligine ve gurme tadina 3 gunden once ulasmaz ama 1 gun sonra aktive olmaya baslar ve eksiligi de cok baskin olmaz.

Bir kere mayali hamur yaptiktan sonra da mandalina kadar bir parcayi ayirip buzluga koyarsaniz bir daha maya derdiniz kalmaz.
  • Sahikaa  (28.03.20 19:24:57) 
Yogurt ve sut ise her zaman su ile ikame edilebilecek seyler ama bunlarin islevi hamura yumusaklik vermek. Hamuru cok ser yapmazsaniz gozardi edilebilecek birsey.


  • Sahikaa  (28.03.20 19:27:49 ~ 19:29:07) 
boğaça ne arkadaşım!!

www.nefisyemektarifleri.com
bu bir poğaçadır. mayasızdır. güzel de olur.
  • sutlu nescafe  (28.03.20 19:41:49) 
Mayasiz dediginizin icinde kabartma tozu var. Arkadas sadece un tuz su yag badem sutu var demis.


  • Sahikaa  (28.03.20 19:50:43) 
Sıkma tarifi olabilir.


  • Ley  (28.03.20 19:55:59) 
Biz un su tuz yoğurur kızartırız foslak deriz arasına evde varsa peynir koyar çibörek deriz.
Un su tuz ile hamur olur da yavan olur tat verecek birşeyler lazım.

  • cilekli pasta  (28.03.20 20:04:55) 
kabartma tozu ve soda ile hamur yaparsanız, içine de varsa peynir, dereotu, zeytin vs. canınız ne istiyorsa koyarsınız harika bir poğaça yapabilirsiniz puf puf. internette çok çeşitli tarif var. yumurtaya ikame genellikle nohut suyu kullanırlar veganlar, varsa nohutunuz ıslatıp suyunu kullanıbilirsiniz, yumurta beyazı gibi çırpılınca kar gibi oluyor.


  • ruz  (29.03.20 11:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.