[]

yatılı çalışan hizmetçiler temizlikçiler

bu arkadaşlar korona virüsten dolayı izin kullanamıyor. çıkarsanız geri dönemezsiniz, hastalık getirirsiniz, işten çıkartırız deniyor. bu durumu nasıl yorumlamak gerekir? sizce bu yaklaşım ne kadar doğru?




 
yaklasimi dogrulugu yanlisligi bilemem ama ben yatili bakicima rica ettim, o da anlayisla karsiladi 3 haftadir izin kullanmiyor ama izin gununde sanki izindeymiscesine is yaptirmamaya calisiyorum, ayrica calismis gibi o gunun ucretini oduyorum extra bir harclik oluyor.

kendisi bizim icin bazi seylerden feragat etti biz de karsiliginda kucuk jestler yaparak gecinip gidiyoruz.
  • cairo  (28.03.20 10:35:31) 
aslinda bakici icin de iyi ama bakici yine de cikmak istiyorsa ve izin verilmiyorsa ortada bir suc olusuyor sanki.


  • baldur2  (28.03.20 10:54:32) 
Bunu yapan insaninin kendini bilmezligi ve pirems/piremsesligi oldugunu dusunuyorum. Bu tur insanlar degil korona baska sey gelse de iflah olmaz. Kotu insanlar tek kelime ile.


  • kassiopeia  (28.03.20 11:45:33) 
şimdi herkese evde kal diyoruz değil mi? yani bakıcılar evlerine dönerlerse orada kalmaları gerekir.
yaklaşım mantıklı bence. ama zor tabi.

yine de bugünlerde hepimiz zor sınavlardan geçiyoruz. herkes üstüne düşeni yaparsa daha çabuk atlatırız.
  • ozdek  (28.03.20 11:53:41) 
üslup yanlış, ama mantık doğru.
insanlar kendileri dışarı çıkmıyorken, ana babalarını görmeye dahi gitmiyorken, neden dışarıyla teması olmuş birini tekrar eve alsınlar ki?

zaten çalışanın da kendi sağlığı için karantina uygulaması gerekiyor bu süreçte, ama uygulamak zorunda değil.
uygulamıyorsa da karantinadaki insanlarla teması olmamalı.

en uygun yaklaşım cairo'nun dediği gibi uzlaşarak ve anlaşarak bir orta yol bulmak.
  • blatta hiberna  (28.03.20 12:07:21) 
Bu virus kendisine ve etrafindaki insanlara saygisi olmayan kisileri ilk once vuracak, bu grup da onlardan. Hayati paylasmayi bilmeyen es secen ve kendi dogurdugu cocukla 1 ay ayni evde yasayamayan primatlari gormemizi sagliyor bu virus bence. Esitiniz olamayan, o gelire deli gibi ihtiyaci oldgunuz biriyle 'orta yol' bulundugunu ve esitler arasi bir anlasma yaptigina inanan insanlarin kafasi cok guzel bence. Bu tipler ve bunu destekleyen tiplerin sosyal medya paylasimlarina baksaniz kendiniz ve digerleri icin evde kal,ozel calisanlar ise gitmesin paylasimlari gorursunuz. Butun dunya eve kapandi, yani bakicisi olmayan milyarlar var dunyada ve inanmazsiniz iki uc cocukla bakicisiz yasayip evden gercekten 9-6 calisan insanlar var, hele yurtdisinda bakici kavrami yok zaten, herkes yaptiginin sorumlulugunu aliyor. Benim midemi bulandiriyor bu tur insanlar.


  • songforsomeone  (28.03.20 12:23:01) 
kimse kimseyle görüşmüyorken çalışan ailesine gidip dönse, birkaç gün içinde karşılıklı evlere virüs taşıyabilmesi çok olası. işverenin kimbilir ne kadar devam edeceği belli olmayan bir durum için (belki 1 ay belki birkaç ay) ücret vermeye devam etmek istememesi de çok normal. aile zaten çıkamazsın, çalışacaksın demiyor?


  • xvyz  (28.03.20 12:31:38) 
O zaman ozel sirketler bankalar kamu calisanlari da bir ay is yerinde yatsin?


  • kassiopeia  (28.03.20 13:21:20) 
Is yerinden bi arkadasin yatili bakicilari gecen hafta cikmak istemis pazar gunu, o da "elbette ama ciktiktan sonra eve alamam, 70 yasinda babam var" demis. Yollari ayirmislar.

Kalsa bi dert, evine yollasan maas verecek misin ayri dert, disari cikip girse apayri bi dert.

Biraz degil baya bi karsilikli anlayisla atlatmamiz gereken bi surec.
  • brkylmz  (28.03.20 14:12:08) 
songforsomeone +1 Ayrıca bu imsanların tamamına yakını sigortasız ve kaçak olarak insanlık dışı şartlarda çalıştırılıyor 3 kuruş verdikleri için neler yaptırıyorlar bir bilseniz!


  • acebi  (28.03.20 15:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.