[]

Kuşa sıvı ne yedirebilirim?

Arkadaşlar muhabbet kuşumun vücudunda yaralar çıktı. Veterinere götürdüm antibiyotik verdi. Ancak dünden beri doğru düzgün bir şey yemedi. Dün diğer kuşum vefat etti. Çok da yakın değillerdi ama yokluğunun farkında, biraz stress yaptı.

Kursağı boşa yakın. Yemleri ağzına alıp geri bırakıyor. Dilinde de yara var, sanırım o yüzden kıramıyor diye kabuksuz yem koydum onları da yemedi. Kabuksuz yeme biraz nijer tohumu karıştırmışlar onlardan yedi tek tük. Elmayla portakal verdim elmadan biraz etrafa saçtı portakalın da tadına baktı o kadar. Öğütülmüş yulaf vardı, onu ıslatıp mama gibi verdim, çok çok az yedi. Mecburen daha sıvı bir şeyler vericem veya zorla ağzına sıkıcam. Belirgin bir şekilde zayıfladı.

Öneriniz var mı? Dümdüz nişasta+su mu vereyim?

 
Çok geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Neden olmus o yaralar veteriner bir şey söyledi mi?

bebe buskuvisini ıslatıp verebilirsiniz, muz verebilirsiniz. Meyveleri rendeleyip verebilirsiniz yumuşak olacağı için kolay yutma ihtimali olabilir. Bebekler için yapılan özel mamalar var internette bulabilirsiniz onlardan yapıp verebilirsiniz.

Bazı bebekleri onlara özel şırıngalarla besliyorlar özel mamaları ve siringasini alıp verebilirsiniz. Aklıma başka bir şey gelmedi. Umarım bir an önce toparlar.
  • icimdekipollyannatinerebasladi  (27.03.20 23:52:01) 
Portakal asitli olduğu için belki dilini yakabilir yaradan dolayı, bu süreçte asitli yiyecekler vermeseniz iyi olur diye düşünüyorum.


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (27.03.20 23:53:44) 
Bir aydır çeşitli problemlerden kuş veterinerine gidiyorduk. Cuma günü yaralarını fark edip veterinere götürdüm bakmadan tablet antibiyotik verdi ikisine de. Dün kuşum fenalaşınca yakınlardaki bi veterinere gittim (kuş veterinerine o yönlendirmişti) maalesef orda vefat etti. Bu kuşum da dünden beri yemeyince sabah burdakine götürdüm. Mantardan ziyade bakteriyel gibi geliyor dedi damla halinde antibiyotik verdi. Bilemiyoruz yani.


  • eatpraylaw  (28.03.20 00:10:23) 
içtiği suya vitamin damlattınız mı? vitaminli antibiyotik mi verdi suda eriyen?

düşünüyorum, aklıma tatlı ve yumuşak meyveler geliyor. çilek içi, muz içi. bunları sıvı hale getirip kaşıkla verebilirsiniz. muzu çok seviyolar. hatta kuş yemi de ekleyip blendırdan geçirip verseniz? yemin cinsini de değiştirmek gerekebilir.

bebe bisküvisinin iyi bir şey olacağını sanmıyorum, insanların tükettiği şeker hayvanlar için pek iyi değil. ama kuş bebe bisküvisi gibi bi şey kastediliyosa tabii, yavru kuşlar için ayrı yemler oluyor, onlara bakın.
  • snape i başından beri tanırım  (28.03.20 00:19:07 ~ 00:21:09) 
Elle kuş besleme konusunu şu bizim ünlü kuş dedektifi bir videoda anlatmıştı. Tecrübesiz ellerde sıvı mama beslemesi ölüm riskiymiş. Umarım öyle bir şey olmaz. Anlattığınız kadarıyla yemekle hiç ilgilenmiyor değil, belli ki yaralardan yiyemiyor. Biraz süreci zamana ve antibiyotiğe bıraksanız...


  • beetlejuice  (28.03.20 00:21:07) 
Geçmiş olsun, muz püresi, yumurta püresi gibi besinler besleyici olacaktır iğnesiz şırınga veyahut şu aparatı kullanarak besleyebilirsiniz

m.n11.com

Kafesini, suluğunu, yemliğini, oyuncaklarını dezenfekte edin ayrıca nispeten yemesi daha kolay olan dal darı alarak da kuşunuza ikram edebilirsiniz
  • apocalipy  (28.03.20 00:22:09 ~ 00:26:07) 
Kafesi yok. Diğer kuşu gömdükten sonra odanın her yerini dezenfekte ettim zaten. Yavru kuş gibi kursağına botu sokup beslemeyeceğim zaten kendi yutacağı için problem olmaz Emin bey onu soluk borusuna kaçma riski için demişti. Vitamin, meyve düzenli veriyorum zaten. Ancak iki gündür yediği yem inanın taneyle. Dolayısıyla zamana bırakmak söz konusu değil mutlaka beslemem gerek şu an.


  • eatpraylaw  (28.03.20 00:34:15) 
Sert şeyler yerse dilindeki yaranın iyileşme süresi uzayabilir. Mümkün olduğunca daha yumuşak şeyler yesin. Çok sulu şeyler yerse ishal olabilir buna dikkat edin.

Bebe biskuvisi olarak bizlerin yediği biskuviyi kastetmiştim çevremdeki kuş üreticileri ve internettede gördüğüm kadarıyla herkes veriyor. Ben de yediriyorum muhabbet kuşuma.

Kuşunuza yumurta haşlayıp hem sarısını hemde beyazını verin, kivircik, salatalık, rendelenmiş havuç, biraz ekmek, evde yapılmış sade kekte verebilirsiniz. Vereceğiniz sebzeler ve meyveler iyice yıkanmış ve kurutulmuş olsun. Hem onların üstündeki su hem içerisindeki su fazla gelip ishal yapabiliyor onları. Mesela kivircik verecekseniz iyice yıkayın islaklığını bir peceteye kurulayıp verin.
  • icimdekipollyannatinerebasladi  (28.03.20 00:35:29 ~ 00:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.