[]

Hayvanlara Yardım

Bu durumu sözlükte de birkaç kişi söylemişti. Hayvanlar normalden de çok aç gibiler. Bizim buradaki kediler ve köpekler kaçardı benden ama az önce 2 kiloya yakın kedi maması döktüm ve hiçbiri kaçmadı, bana doğru geldiler.. Çok aç gibi geldiler bana(Sularını da koydum)

Özellikle şu geçirdiğimiz zor günlerde sokak hayvanlarını da unutmayalım. Bu soru sorduğum duyuru değil. Sadece insanları teşvik etmek için açtım. Eğer imkanınız varsa hayvanları unutmayalım ve besleyelim(Eğer imkanınız varsa dedim çünkü bazı insanlar ''Bu krizde ben bir de hayvan mı besleyeceğim'' diye çıkışabilir)

Mama alamayacak olanlara ise mama yerine geçebilecek yiyecekleri tecrübeli yazarlar paylaşırsa güzel olur.

 
öncelikle altın kural; siz evinizde yemediğiniz şeyi hayvanlara da vermeyin. kedi köpek küflü, takır takır ekmek, bozuk yemek yemez, vermeyin. ama bayat ekmekler, et suyu, yemek suları ile çoğaltılıp verilebilir. kediler için tavuk ciğer, tavuk gibi ucuz gıdalar alınarak az pişirilip verilebilir ya da makarna ile çoğaltılarak daha çok kediye verilebilir. hiçbir şey yoksa düz makarna bile haşlayıp verseniz yiyor hayvanlar. yağmurlu olmayan günlerde özellikle su vermeyi de ihmal etmeyin.

ek: vaktim yok vs. diyorsanız bu işleri gönüllü yapanlara yardım ediniz. şahsen tanıdığım aşağıdaki hesaplar veya benzerleri olabilir.

ümraniye. evinde 40 kedisi var, ayrıca yakın çevresindeki kedilere bakıyor
www.instagram.com

izmir torbalı. bulunduğu ilçede çok yalnız, pek hayvansever yok. birçok hayvana mama dağıtıyor.
www.instagram.com

istanbul kartal. sahil kısmında mama dağıtıyorlar.
www.instagram.com

istanbul sancaktepe. hayvanlar için merhamet derneği. yoğun kısırlaştırma yapan bir dernek.
www.instagram.com
  • surprise  (27.03.20 21:05:22 ~ 21:18:45) 
Kuşlara buğday alın markette 3.75 böyle hububat tahıl satan yerlerde 2.25


  • yeliz adeley  (27.03.20 21:18:31) 
@surprise

Sizin de dediğiniz gibi eğer mama alınacak ve hayvanları besleyecek bir durum içerisinde değilseniz, güvenilen yerlere bağış yapılabilir. Ben de sizin vermiş olduğunuz linktekiler gibi yerlere mama bağışı yapıyorum. Duruma göre burada da paylaşırım. Haytap gibi yerlere nazaran, sanırım bu tarz arka planda kalmış yerlere yapmak bana daha iyi geliyor.
  • bitchesaintshit  (27.03.20 23:45:09) 
Bu virüs illetinden dolayı ailemle ilgilenmek için Ankara'ya geldim bir süre önce yurt dışından. Doğma büyüme buralıyım ama uzunca bir süredir ayrı kalmıştım. Konusunu ayrı açacağım ama burada da sorayım dedim, bu aralar Ankara'da aç hayvanlara en yararlı olacak şekilde hangi semtlerde ya da parklarda mama verebilirim? Merkezi bir yerde zaten veren çıkacaktır ancak bu sokaklardaki boşluk en çok nereleri etkiler mesela? Eymir benim aklıma geliyor, eskiden hep yürüyüşçüler, bisikletçiler giderlerdi, bu aralar durum nasıl, mama vb. verenler oluyor mu yine, bilenler yazarlarsa sevinirim ona göre dağıtıma çıkacağım.


  • allahsızçaycı  (30.03.20 00:38:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.