[]

Corona ile ilgili su argumani çürütür musunuz?

"Dunyada cok daha önemli olaylar, savaslar, trafik kazalari, daha oldurucu virusler varken kimse harekete gecmedi. Su ana kadar hepi topu 30 bin kisiyi bile oldurmemis bir virus icin dunyanin carki durdurluyor. 85 yas ve uzerinin bile bir kismini olduren bu virus icin ununde koca bir omur olan insanlarin belki de acliktan olmesine sebep olunuyor. Daha cok sayida olume sebep olacak tonla sey olmasina ragmen olduruculugu bu kadar kisitli bir virüsün butun dunyayi teyakkuz haline sokmasindaki amaci anlayamiyorum. Su anki istatistiklere gore dunyadaki her bir ferd enfekte olsa 7 milyar insanin maks %3'u olecek diye hepimizin ekonomik gelecegi calinmiyor mu? Buradaki mantik nedir? Tamam her bir birey kiymetlidir ama tum dunyanin %3'u %97'den de kiymetli midir? Keske tek bir kisi bile olmese ama yakinda acliktan birbirimizi öldüreceğiz ve daha cok insan olecek"

Evet. Birisi bu argumani mantikli bir aciklamayla curutebilir mi lutfen?


 
Açlıktan birbirimizi öldürmeyeceğiz. Zombi istilası altında değiliz.

Patronlar 2-3 ay para kazanmaktan vazgeçebilseler, Devletler sosyal devlet yükümlülüklerini doğru dürüst yerine getirebilseler, böylelikle mavi yakalılar dahil herkes evinde otursa çok daha az insan ölmez mi? Bu kötü bir şey mi? Geleceğimizin çalındığını da nereden çıkarmış? Bilakis geleceğimizi kurtarıyoruz bence. Bu musibetten eğer insanlık olarak bazı dersler çıkarmazsak, sağlık sistemi, devlet yapısı, işçi hakları adına bir şeyler değişmezse yarın daha ölümcül bir virüs geldiğinde ne hâle düşeriz?
  • amortisman  (27.03.20 16:35:51) 
"yakinda acliktan birbirimizi öldüreceğiz ve daha cok insan olecek"

iddia sahibi önce kendi argümanını düzgün kursun, biz çürütürüz çürütemeyiz orası ayrı.
yukarıdaki tahmine neye bakarak varmış? kim aç kalıyor? kim kiminle savaşmış corona yüzünden? aksine tüm dünyayı aynı hedefe karşı toplamış, ışid'in bile cihatçılarına evde kalın uyarısı yaptığı bir kriz kimin daha çok ölmesine sebep oluyormuş?

günümüz politik doğruculuk çağında, medeniyet seviyesinde en yukarı çıkmış milletler-ki bunlar dünyanın gidişatına yön veren ülkelerde yaşıyorlar- "greater good" için değil, toplumun her bireyi için hassasiyet gösterirler. bu fikre göre hareket etse avrupa, politikacıları darma duman ederler. sosyal devlet olmak, en zayıf halkamız kadar güçlüyüz düşüncesinde olmak modern çağın popüler fikri ve bunu "aç kalıp birbirimizi öldürücez yoksa" diyerek karşı argümanla çürütemezsin. yazıyı alıntıladığına göre sen yazmadın gerçi ama genel söylüyorum ben de.

bu arkadaşın dediğin gibi olursa survival of the fittest'ın geçerli olduğu orman kanunlarına dönmüş oluruz. o zaman eline silah alan maskeleri götürür, zengin olan hastaneleri kapatır. bunların olmamasını sağlayan şey bu toplumcu zihniyet. geriye adım atarsan gerisi gelir, durduramazsın.
  • Bruce  (27.03.20 16:37:37) 
Açlıktan birbirimizi öldüreceğiz diyen birinin sorusu ciddiye alınıp yanıtlanmamalı ama dzügün cevap verenler çıkacaktır maalesef.


  • diffarentiationation  (27.03.20 16:39:30) 
saçmalık

dünyanın %3'ü dediği şey 30 milyon insan yapıyor. 30 milyon insan 5 ayda ölecek olsa bu insanlara bırak hastane yetiştirmeyi mezarlık bile yetiştiremezsin.

Hayatın falan da durduğu yok ayrıca. Çok bulaşıcı olduğu bilinen virüsün yayılmasını engellemeye çalışıyoruz o kadar. Şu cümleleri kuran birine mantıklı argüman söylemeye gerek yok engelle gitsin.
  • ayin yazari  (27.03.20 16:39:44) 
İlk olarak 5 ayda 30 Milyon insan ölmesi çok fazla bir sayı değil. Şu ana kadar 2020 yılı içinde yaklaşık 14 Milyon insan öldü. 5 ayda 30M bu istatistiğe göre normal. Bunu bir kenara koyalım.

İkinci olarak dünyanın %3'ü 30 milyon değil. Yaklaşık 230 milyon. Dünyanın nüfusu yaklaşık 7,7 Milyar. 30 milyonu nasıl hesapladınız çok merak ettim.

Asıl soruya dönecek olursak ölüm oranı %3 değil. İtalya'da ölen insanların, kapanan vakalara oranı %44. Yani bu hastalığa yakalanan her 100 kişiden 44'ü öldü, 56'sı iyileşti. Bu orana göre durum baya ciddi. Şu an Türkiye'de açıklanan bilgilere göre ölüm oranı %75 (75 ölüm, 26 iyileşme)
  • himmet dayi  (27.03.20 16:47:00 ~ 16:50:16) 
  • freedonia  (27.03.20 18:59:39) 
2020'de şu ana kadar 14 milyon kişi öldüğü için 30 milyon coronavirüs ölüsü normal mi oluyor yani?
Sanki corona varken normal ölümler devam etmiyor.

  • ayin yazari  (28.03.20 12:35:02) 
@ayin yazari

öyle bir şey demedim. "30 milyon insan ölünce mezarlık yetişmeyecek" iddianın mantıksızlığını anlatmaya çalıştım.

5 ayda 30 milyon insan zaten ölüyor. hadi 60 oldu diyelim. mezarlıklar yetişmez gibi bir durum olmaz.
  • himmet dayi  (28.03.20 12:57:11) 
@himmet dayi

aynen bütün haberler de öyle diyor.

www.bbc.com

www.hurriyet.com.tr
  • ayin yazari  (28.03.20 21:32:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.