[]

Macbook İçin Harici Klavye

Bilgisayarı monitöre bağladığımda harici klavye kullanma ihtiyacı duyuyorum. Dizilimi aynı mac klavyesi gibi olan bir klavye almak için illa apple marka bir ürün almak zorunda mıyım ? Başka markaların ürettiği bu şekilde klavyeler var mı bildiğiniz, önerebileceğiniz ?

Hatta üzerinde touchpad olan bir tane olsa daha mükemmel olur, bütçesi çok da önemli değil. Magic keyboard + trackpad apple'da 1700 TL civarına geliyor zaten. Üzerinde touchpad olan ve iyi olan bir ürünede bu kadar verebilirim. Apple klavyelerini sevmiyorum çünkü.


 
dizilim derken cmd, alt tuşu falan mı? logitech'in vardı bir tane bluetooth güzel ama trackpad yoktu. nispeten ucuz da bir şeydi k380 mi ne. özellikleri de güzeldi, memnundum.


  • passion rules the game  (27.03.20 14:46:05 ~ 14:46:43) 
Logitech'in var.

onun dışında ben ucuz de ürünler denedim arkadaşın magic kaybourdunu da denedim, notebookun kendisinin yerini tutmuyor. en sonunda macbooku ekranın önüne koyuyorum, kendi ekranını da karartınca en iyisi
  • nuisance  (27.03.20 14:57:11) 
Dizilimi neden o kadar önemli bilmiyorum ama windows klavye bağlarsan Windows tuşu CMD yerine geçiyor. Herhangi bir eksiklik yok windows klavyede. sadece cmd + c / v gibi fonksiyonlar için parmaklarının yeri değişiyor. Ben mac'te başparmak ile cmd kullanıyorum örneğin. Windows klavyede serçe ya da yüzük parmağımı...


  • himmet dayi  (27.03.20 16:33:42) 
Logitech'inkine baktım ama onda da trackpad / touchpad yok maalesef.

@himmet dayi, haftada 1-2 gün de windows bilgisayar kullanıyorum. Windows klavyeyi mac'e bağlayıp ayarlarını değiştirince elim o şekilde alışıyor bu sefer windows bilgisayara geçince problem oluyor. O yüzden mac ve windows için birbirinden tamamen farklı fiziksel şartlarda iki klavye tercih ediyorum ki oturduğumda parmaklarım doğru yere gitsin :)
  • talasas  (27.03.20 16:54:40) 
Benim iş bilgisayarım windows, şahsi bilgisayarım macbook. Hiç öyle bir problem yaşamadım :)


  • himmet dayi  (27.03.20 17:17:58) 
Bende trust in var. 200 kusur liralık. Beş para etmez.


  • allah yazdiysa bozsun  (27.03.20 17:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.