[]

virus kapma sorusu

diyelim riskli bir yere dokunduk. ve akabinde istemsizce parmagimizi agzimiza soktuk. o esnada agzi kolonya, alkolle yikamak virusu oldurur mu? yada ne bileyim viski, votka falanla gargara yapmak?




 
Tekrar yazıyorum, cepten yazdığım için duzeltemiyorum:
Virüsün vicuduna dağılma, girme, sızma hızı ile alkolün temizleme hızını karşılaştırdığımda senin onermeni mantıklı bulmadım. Yani virüsü eğer eline bulasmissa naoarsan yap elini agzina, burnuna, gözüne sokarsan vicuduna bulaşır diye düşünüyorum.ama bu işlerin uzmanı değilim ve sağlık vs isinden hiç anlamam. Tamamen mantık kurdum.

  • fempusay  (27.03.20 12:14:27) 
kolonya ve alkolle yıkamayın.bence yıkayamazsınız bile çok acı bir tat bırakır tükürürsünüz. yanlışlıkla yutabilirsiniz. votka viskinin alkol oranı düşük %45. en az %60 alkol öneriliyor kolonyalar için. saf alkolün de öldürmediği söyleniyor.


  • fezagezgini  (27.03.20 12:18:20) 
Bu şekilde kafanıza şeyler sokarsanız her an ağzınızı olmayacak şeyler ile yıkayıp sonunda zehirlenebilirsiniz.

O yüzden bağışıklık sisteminiz için bol yeşillik, et, bakliyat yiyin. El temizliği falan standart şeyleri yapıp biraz toplumdan uzak durun gerisini bırakın.

Saf alkolden 30 kişi öldü ülkede, iran'da daha fazla.
  • ykyt  (27.03.20 12:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.