[]

Dondurulmuş patates zararlı mıdır

Hani iyi kızarsın diye buzlğa koyun cıkarın deniyor ya evdeki patatesin donmasını beklemeden hemen donuş patates alsak zararlı mıdır? Bir de normal patatesi zeytinyağı baharatlarla karıştırıp fırına versek daha mı güzel olur? Az önce bi arkadaş bir önceki duyuruma böyle cevap vermiş aklıma yattı gibi ama.




 
Paketlenmiş gıda zararlıdır.
Bi de kızattma yapacağım diyorsunuz x2 kanserojen
Kendin doğra patatesleri az yağla fırınla ye işte.
Sağlıklı beslenin artık ne olur
  • coca cola  (27.03.20 11:21:05) 
patatesi baharatla karıştırıp fırına vermek çoğu zaman kötü sonuç veriyor, çok denedim.

şu tarifle normal kızartma yerine en iyi sonuca ulaştım, artık böyle yapıyorum:
www.youtube.com
  • blatta hiberna  (27.03.20 11:40:19) 
Dondurulmuş ürünlerin sağlıklı ya da sağlıksız olması konusunda arada kalmış biri olarak söyle söyleyeyim.
Dondurulmuş patatesi haftada bir kere kahvaltıda tuketiyorum. Sifir yağ ile fırına atıyorum ve öyle tuketiyorum. Dondurulmus patatesi yağda hiç kızartmadım. Normal patatesi sıfır yağ ile fırına atinca çok güzel olmuyor ama ben onu da yiyorum. Normal patatesi bir guzel yaglayip baharatlayip, susamlayip firina atarsan en guzeli oyle oluyor ama yagin dibine vuruyorsun. Dondurulmuş patates zaten yağlı olduğu için ekstra kızartmıyorum. Böylece zararlı ise de en aza indirgemeye çalışıyorum. Eyyorlamam bu kadar.

  • Filinta61  (27.03.20 12:27:47) 
"paketlenmis gida zararlidir" gibi cok cok muglak ve bilincsiz bir sekilde kavramlardan bahseden kisiyi ciddiye almanizi önermem.

paketlenmis gida duruma göre evinizdeki hazirlanan cogu üründen daha sagliklidir.

paketlenmis hangi gidayi aldiginiza göre degisiyor. bahsettigimiz sey icerisindeki zararli maddeler olan ürünler degil.

dondurulmus ürünlerin cogu evdekilerden daha saglikli. eger soguk zincir bozulmadiysa bu gecerli. taze cogu ürün maalesef güvenlik kontrollerinden pek gecmiyor ya da eksik geciyor. dondurulmus ürün üreten cogu firma mecburen bu önlemleri ve kontrolleri yapiyor.

gelip salliyorum hazir soslardan bahsediyorsak kisisel olarak pek kullanmiyorum icerisindeki maddeler nedeniyle.

kizartmayi hayatimda hic evimde yapmadim, son 15 senedir ailemden ayriyim, evime bugüne kadar kizartma yag sokmadim. firinda yapiyorum yaparsam. eve 2-3 senede 1 kg tuz, senede 1 ya da maks 2 kere 750 gr zeytin yagi, senede 1-2 kez 1kg seker giriyor.
  • duygusuzromantik  (27.03.20 12:50:11 ~ 12:51:04) 
@duygusuzromantik +1
Eğer ne aldığınızı bilirseniz, paketli gıdalar bazen evde yapabileceğinizden daha sağlıklı olacaktır. Tabiki herşey için geçerli değil. Ama yine aynı şekilde kesinlikle zararlı demek de doğru değil.
Donmuş patateslerin çoğu patateslerin doğranarak IQF'de hızlıca dondurulmasından ibaret olan ürünler. Bu ürünler için alınan patatesler özel olarak sözleşmeli üretilen tam olarak kızartmalık ve istenilen testlerden geçen ürünler oldukları için çoğunlukla iyi de sonuç vereceklerdir.
Bu arada dondurulmuş patates ürünlerinin bir kısmı da kaynatıp dondurma, yağlı çıtır kaplama ve baharatlama gibi işlemlerden geçerler. Bunları da kendi tercihinize göre sağlıklılık durumuna göre değerlendirebilirsiniz.
  • cursor  (27.03.20 14:20:39) 
Fırında patatesler kuruyor kızartmayla aynı tadı vermiyor diye şikayet eder bir çok insan. Bunun fırın kalitesiyle de ilgisi var. Buharı fanı olmayan fırınlar tatmin edici sonuç veremiyor. Bunu çözmek için fırın torbası kullanmanızı öneririm. 2 orta boy patates için 1 torba ideal. İstediğiniz baharatlarla ve çok az yağ kullanarak yapabilirsiniz. İçi yumuşak dışı çıtır nefis patatesler için benim önerim 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 15-20 gram kadar tereyağı :) fresh bir tat isterseniz maydanoz, koyu bir lezzet isterseniz de sarımsak öneririm. Sirke ve limon tadını negatif etkilemez, kıvamını istenen yumuşaklığa getirir. Sevgiler.


  • apartman teyze  (27.03.20 14:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.