[]

corona şüpheli bebeğe bakmak

gece eniştemin hayatını kaybettiğine dair yazıp aynı soruyu sormuştum ama 2 saat sonra aradılar kalbini tekrar çalıştırdıklarını söylediler. biz de öldü sanıyoduk o arada. durumu çok kritikmiş hala. ne kadar süre çalıştı beyni ne durumda falan hiçbi şey bilmiyoruz. 30lu yaşının başında daha kendisi. tekrardan yazıyorum cevap almam gerektiği için. eniştem, ablam, eniştemin kardeşi babası hepsi karantinada. yiğenim ve eniştemin annesi evlerinde ama eniştemin annesine de test yapıp karantinya alacaklarmış bebek için bi şey demediler. bizim bu şartlarda napmamız lazım? bebeğin de taşıyıcı olabileceği konusunda uyardılar hasta olmasa bile. maske eldiven ile bakım yeterli mi? yoksa kendi evimize getirmeden tamamen ayrı bir eve geçip tek bir kişinin orada bakması mı gerekiyor? biz de onlarla 1 hafta öncesinde temasta bulundğumuz için risk grubundayız lâkin belirti olmayan kimseye test yapmıyolar hiçbi şekilde.

şu an umrumda olan tek şey yiğenim 2 yaşına yeni girecek daha yavrucak. annemle bizde de belirti çıkarsa o bebeğe kim bakacak? herkes karantina altında eniştemi öldü sanıyoduk delirdi ayrı ayrı odalarda millet birbirini teselli edemeden. doğru düzgün haber alamıyoruz iletişim kuramıyoruz. 3 gün oldu hale test sonuçları gelmedi. test sonuçları gelmediği halde corona varmış gibi tedavi uyguluyorlar doğal olarak. doktorlar bile bilmiyor açıkçası tam olarak yiğenim ile ilgili ne yapılması gerektiği konusunda. bu konuda bilgisi olan sağlık çalışanı acil cevap verirse çok sevinirim lütfen. maksimum 2-3 saat içinde bebeği almaya çıkacağım.

süreç çok kötü işliyor. eniştem yoğun bakımda olduğu halde aile üyeleri test yaptırmak istediğinde belirti yok diye yapmadılar. sonra hepsinde tek tek belirtiler başladı. sırayla karantinaya aldılar ciğerlerinde bulguya rastlandı hepsinin. test sonucu gelmese bile ablam dahil hepsinde ön tanı covid-19

 
Merhaba, sağlık çalışanı değilim, sizin yerinizde olsam nasıl davranırdım, onu düşünerek cevap vermek istedim. Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım kayıp yaşamadan aileniz için her şey tekrar yoluna girer.
Ben olsam tek kişiyi bebek ile ayrı eve almam, fakat aynı evin içerisinde ayrı bir odada bebeğe bakmaya çalışırım. Bebek bakımı tek başına kolay değil çünkü, yalnız bırakamazsınız kendi ihtiyaçlarınız için veya onun ihtiyaçlarını temin etmek için. Aynı evde de olsanız mümkün olduğunca maske - eldiven kullanıp, sosyal mesafeyı koruyarak ve havlu gibi kişisel eşyaları ayırarak bebeğe bakabilirsiniz diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun tekrar.

  • gmzo  (27.03.20 08:11:43) 
ne yazık ki eniştem vefat etmiş. gece zaten hayatını kaybetmiş ama oradaki akraba daha annesi babası bilmeden söylemek istemediği için kalbi çalışıyo diye konuşmuş. bebeği de hastanede izolasyona alacaklarmış. hiçbi bok yapamıyorum evde oturmaktan başka teselli bile edemiyorum ablamı


  • altin yumurtlayan lavuk  (27.03.20 08:41:36) 
başınız sağolsun.
sabırlar.

çok zor ama sakin kalmaya çalışın uzun vadede ailenizin yanında durabilmek için.
  • jimjim  (27.03.20 10:21:10) 
başınız sağ olsun! Koronadan mı vefat etti yani birdenbire mi oldu? Belki korona çıkmaz ama hasteneden çıkanlar hemen çocuğa dokunmasın bence.

sağlıkçı değilim, benim başıma böyle bir şey gelse, annem, babam yaşlı olduğu için ben bakardım. Hastalık geçerse bana geçer. Bence siperlik alın market çalışanlarında gördüm hoşuma gitti. Gözü, yüzü korur.

tez zamanda gide şu virüs umarım:(
  • banacevaplazım  (27.03.20 11:54:17 ~ 12:07:14) 
test sonucu gelmedi 3 gün oldu. ama ailedeki herkes belirtiler gösteriyor ve ciğerde anomali var. enişteme ise corona olduğu varsayılarak tedavi uygulanıyordu. e-nabız raporlarında ön tanılarda hep covid-19 falan yazıyor. 3 gün önce yoğun bakıma gitti. böyle oldu bi anda. 5 gün önce falan evindeydi daha öksürük vardı nefes darlığı başlayınca hastaneye gittiler. söylenildiği gibi karantinaya falan almadılar yiğenimi biz ilgileniyoruz. hiçbi uyarı yapmıyolar taşıyıcı olma durumuna yönelik bebeğin şaka gibi. aynı evin içinde alabileceğimiz tüm önlemleri alıyoruz ama ne kadar yeter bilmem.


  • altin yumurtlayan lavuk  (27.03.20 13:47:33 ~ 14:08:19) 
test sonuçları geldi şimdi. covid-19 pozitif. şaka gibi. futbolculara 30 dakikalık testler uygulanıp 30 yaşındaki adamın sonucu öldükten sonra geliyor.


  • altin yumurtlayan lavuk  (27.03.20 14:37:20) 
Başınız sağolsun, aileniz için şu an yapabileceğiniz en önemli şey güçlü olmaya çalışmak.


  • gmzo  (27.03.20 16:20:46) 
Başınız sağolsun. Sağlık çalışanı değilim ben olsam ne yapardım diye düşündüm. Eğer evimde kronik rahatsızlığı olan biri yoksa yeğenimden hastalık bulaşacak olmasını umursamadan ilgilenirdim.


  • selimcigimisik  (27.03.20 16:21:06) 
henüz vefat durumu ablama söylenmediği için başlık vs açılmazsa sevinirim arkadaşlar. bebek konusunda tamamen bizim insiyatifimize bıraktılar. belirti olmayanları şüpheli temas olsa bile salıyolar test sonucu gelmeden. kimse dışarı çıkmasın lütfen eniştemin kardeşinin sonucu gelmeden salmışlar daha durumu iyi olduğu için. doluluk oranı yüksek durumda hastanelerde dikkat edin kendinize.


  • altin yumurtlayan lavuk  (27.03.20 18:29:51 ~ 18:32:02) 
Konu sahibi,bebeği merak ettim. Durumu nasıl? Ailede başka vaka çıktı mı?


  • banacevaplazım  (27.04.20 11:53:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.