[]

Koronadan etik dışı şekilde yararlanan markalar - kişiler

İyi akşamlar,

Öncelikle belirteyim "bunca dert arasında buna mı takıldın" demeyin; evdeyim bol bol düşünecek vaktim oluyor.

Gündemden haberdar olmak adına her akşam çeşitli kanalları takip ediyorum ve muhakkak program aralarında bağışıklık sistemi, sağlık, c vitamini vs. vurgu yapan alakasız reklamlara denk geliyorum. Yani ne bileyim utanmasalar çorap giymeniz hastalıktan kaçınmanız için önemli diye çorap reklamı bile yapacaklar.

Yine dün instagramda bir güzellik salonu sahibinin -ki bu kişi doktormuş- "normalde salonumuz kapalı ancak bağışıklık sistemine faydası olduğu için bu dönemde önemli olan ozon tedavisi uygulamamıza haftanın 2 günü devam ediyoruz" postunu görünce sinirlenmekten kendimi alıkoyamadım. Yani açık bir şekilde güzellik amaçlı yapılan bir uygulamayı bu şekilde evirip çevirip devam ettirmesi ve birçok kişinin sağlığını tehlikeye atması inanılmaz.

Bir de hayatın alınabildiği kadar askıya alınması gereken bu dönemde her gün instagramda deli gibi yukarı kaydır paylaşan fenomenlere de fena kuruldum. Hazır evdeyken spor yapalım, alışverişi yapalım, cilt bakımı yapalım, kitap alalım, evi dekore edelim vs. diye her bir fenomen aralıksız trendyol reklamı yapıyor. Yahu bari şu dönemde aciliyeti olmayan alışverişinizi bir tık erteleyin hadi ertelemiyosunuz bari para karşılığında insanları buna teşvik etmeyin. (Gerçekten ihtiyacı olan insanların kargolarına ulaşmasını geciktirme, kargo firmalarının çalışanlarının belki işlerinin kolaylaşmasını sağlamak amacıyla)

Sadede gelecek olursam da, canımız ağzımızdayken bu durumdan böylesine kötü niyetli bir şekilde yararlanan marka ve kişileri mimleyip, ilerde kendilerine para kazandırmamaya özen göstermek gibi bir niyetim var. Sizce çok mu ince yahut gereksiz düşünüyorum? Eğer haklıysam bir kitle halinde tepki göstersek iyi olmaz mı, ne dersiniz?

 
Bahsettiginiz bu durum corona oncesinde de farkli degildi ki :/

Evde falan kaliyorsaniz daha cok dikkatinizi cekmis sadece.
  • brkylmz  (26.03.20 21:16:27) 
@brkylmz: ya o zaman muhakkak müdahale edilmesi gerekmekte bu duruma. misal ben avukatım, insanlara "hukuki meselelerinizi düşünmek stres yapmanıza neden olur, bu da bağışıklığı düşüreceği için virüs kaparsınız o yüzden avukat tutun raad olun" demem gibi bir şey bu ya. cidden ayıp.


  • okuyamıyom ben ya  (26.03.20 21:24:56) 
Valla sahsen ahlak kavraminin sinirlarinin cizilemeyecegini dusunenlerdenim.

"Insanlar da gerizekali olmasin o zaman" seklinde bir arguman uretebiliyorum sadece bu tur durumlarda :)

Ha illa soruyorsaniz evet haklisiniz.
  • brkylmz  (26.03.20 21:50:09) 
ben evimin yakınlarındaki ecemar denen marketten alışveriş yapmayı bıraktım mesela. bir daha da kesinlikle adımımı atmayacağım.

sorsan muhafazakar falan da geçiniyor bu reziller. ama geçen hafta selin kolonyayı 150 tlye satıyorlardı ve üzerinde etiket yoktu.

tek kuruş bırakmayacağım bir daha kendilerine. batarlarsa battıkları gün de kapılarına gidip bu olayı pankart yapıp asabilirim.
  • lisw  (26.03.20 23:21:31) 
Bu bahsedilen trendyolcu fenomenler bir isim listesi ile Twitter'da ifşa edilip bu twit de yürürse sonuç alınabilir.


  • kaset  (27.03.20 02:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.