[]

Bitki bakımı

Merhaba arkadaşlar,
Fotoğraftaki bitki nedir acaba? Eşim Koçtaş'tan almış ama ismini bulamadık.
Bakımı hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
Yeri nasıl olmalı güneş alan/almayan? Kaç günde bir su verilmeli?
Teşekkürler.

www.hizliresim.com

 
Fotoğraf yüklenmemiş.


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (26.03.20 17:57:25) 
Kursun kalem ardıcı olabilir mi? Juniperus virginiana diye geciyor


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (26.03.20 18:16:44) 
Olabilir. Eğer öyleyse biraz baktım da bakımı ile ilgili pek fazla bir şey bulamadım.
En açıklayıcı bilgi:
Günışığı isteği: Tam güneş- yarı güneş.
Su isteği: Az (Bunun anlamı nedir?)
  • hold short of the runway  (26.03.20 19:01:02) 
plantsnap uygulamasıyla hangi bitki olduğunu öğrenebilirsiniz. adını öğrenince bakımıyla ilgili bilgileri de internetten bulursunuz zaten.


  • fragile lady  (26.03.20 19:13:29) 
Az su demek suya boğup öldürme demek, toprağa bakıp kurudukça nemlendir yeterli demek gibi.

Bitkiyi takip edip bir periyot oluşturursun, atıyorum haftada bir bardak su dökersin ve takip edersin, toprak bir daha ki su dökme zamanında hala ıslaksa süreyi arttırır ya da suyu azaltırsın.

Veya toprak kurumuştur ve bitki susuz kalmıştır arttırırsın bu sefer.
  • John Bloor  (27.03.20 08:53:14) 
Belirlediğiniz günde ve hep aynı ölçüde su verin. Mesela on günde bir bir su bardağı gibi. Bunu çiçeğin ihtiyacına göre belirlersiniz.


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (27.03.20 14:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.