[]

marketden aldığım ürünleri çamaşır suyuna sokup çıkarmak

migros sanal market'ten alışveriş yapıyorum.
poşetleri daire kapısının dışında merdivene koyduruyorum.
havadaki asılı virüs gitsin 1 gün bekliyorum.
sonra eldivenle ürünleri alıyorum içeri.

büyük bir kaba 6-7 litre çamaşır suyu döksem, uygun ürünleri (mesela konserve) eldivenle buna sokup çıkarsam alkol gibi buda virüsü öldürürmü ?
çamaşır suyuna doğrudanmı sokmak lazım yoksa suyla sereltmeye gerak varmı ?

aslında olması gereken alkol ama o kadar alkol bulma şansım yok.

bu arada virüsün yüzeylerde 17 gün kaldığı gösterildi.

 
doğrudan sok. hatta içinde beklet yarım saat. paketleri erisin iyice çıksın mikroplar.


  • Bruce  (26.03.20 11:23:32) 
nickname ve entry uyumu daha once hic bu kadar yuksek olmamisti, muhtemelen troll ama, yine de guldurdu


  • müptezel dostoyevski  (26.03.20 11:24:22 ~ 11:24:31) 
yüzey üstünde 17 gün yaşaması sizi ilgilendiren bir durum değil, önemli olan kaç saat içinde sizi hasta edebilecek miktardan düşmesi onu da 5-6 saat olarak söylüyor uzmanlar genelde.6-7 litre çok çok fazla ve genelde yapmak istiyorsanız sabunlu su çok daha fazla öneriliyor.


  • valkin rockefeller  (26.03.20 11:31:15) 
Saçmalamayın yahu, yürüyüp giden bir şey değil bu. Çok istiyorsan;
1- Taze sebze mevyeleri biraz sirke eklenmiş suda yıka/beklet. (Saf sirkeye koyma tabiki.)
2- Kutulu ürünleri çamaşır sulu veya bulaşık deterjanlı bir su/bez hazırlayıp sil. (Burada da çamaşır suyu ve deterjanın oranı cidden az olacak)
3- Paketsiz ekmek gibi bir ürün aldıysan da, fırını 60-70 derece gibi bir sıcaklığa ısıt ve ürünleri içerisinde bir kaç dk beklet.
4- İlk dokunurken, ister eldiven kullan, istersen de hemen sonrasında ellerini iyice yıka, gereksiz yerlere dokunma. Derinden içeri geçmiyor, olay alakasız yerlere, gözüne yüzüne dokunup virüsü yaymamak.

Ve tebrikler bir kaç tahtayı eksiltmeyi başarmışsın, onları yerine koymak için de kendini sakinleştir ve sana huzur verecek bir şeyler ile ilgilen.
  • cursor  (26.03.20 11:32:47) 
6-7 litre çamaşır suyu çok fazla, 5 litre suya 1 kapak hadi 2 kapak çamaşır suyu yeterli


  • freebird5406_2  (26.03.20 11:37:18) 
trol soruna bakıp belki ciddi cevap arayan olur diye yazıyorum;

poşetleri daire kapısının dışında merdivene koyduruyorum. direkt ardiye/balkon falan varsa oraya koyun, plastikte 48 saatte gidiyordu zaten.

sabunlu su+kolonya sprey öneriyorum.
  • jimjim  (26.03.20 11:37:53 ~ 11:38:26) 
sana acik konusayim, kendini garantiye almak icin kolonya ic, tavsiyemdir


  • müptezel dostoyevski  (26.03.20 11:44:27) 
poşetler doğruca balkona, kalsın orda en azından 6 saat. ambalajlı ürünler için sabunlu su ile güzelce silmek yeterli. kullandığınız eldivenleri de ellerinizdeyken çıkarıp çöpe atmadan sabunlu suyla yıkayın. eldivenlerden sonra elinizi de yüzünüze gözünüze değdirmeden sabunlu suyla yıkarsanız bu kadarı yeterli okuduklarımdan çıkardığıma göre.

illa çamaşır suyu kullanacaksanız da 1'e 10 ölçekten fazlası zararlı diyor doktor arkadaşım.

ve evet bu anksiyeteyi kontrol etmenin bir yolunu bulmalısınız.
  • Phoebe  (26.03.20 11:44:29 ~ 11:44:57) 
Bu kafayla çok yaşanmaz zaten. Geçmiş olsun size. Tavsiyem çamaşır suyunu direkt için.


  • japon balığı  (26.03.20 12:17:42) 
yakında çamaşır suyundan zehirlenenleri daha sık göreceğiz gibi. şu kanallar yüzeylerde kalan virüs olayını pek abartmasalar bari.

uk tv'lerini de izliyorum adamlar dışarı çıkmayın, sosyal distance'a uyun, toplu taşıma kullanmayın, hastanelere yığılmayın, gereksiz panik satınalma yapmayın diyor.

bizim tv'lere bakıyorum. virüs havada ne kadar kalır, yüzeyde ne kadar kalır, korona testi nasıl yaptırabilirim, öksürüyorum hastaneye gideyim mi falan gibi sorulara cevaplar arıyorlar.

kafamız gerçekten güzel ülkece.
  • ozdek  (26.03.20 12:50:01) 
"bu arada virüsün yüzeylerde 17 gün kaldığı gösterildi."

www.gazeteduvar.com.tr
  • ahm1  (26.03.20 12:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.