[]

Kedi ısırması sonrası vurulan aşı

Geçtiğimiz günlerde bir kediyi barınağa götürürken biraz derin ısırdı beni.

Hastaneye gittim tetenoza vurdular, 4 doz da kuduz için başladılar. Kedinin durumunu takip ediyordum 2 gün sonra öğrendim ki fip hastalığından ölmüş.

Ben de artık kuduz aşısına gerek kalmamıştır düşüncesiyle 3. doz sırasında bu bilgiyi ilettim ve bu durumda iki bacağımdan da farklı bir aşı yapma kararı aldılar kedi öldüğü için (neyden öldüğünün önemi yok)

Araya laf girdiği için sormayı unuttum, bu iki bacağa birden vurulan aşının ne aşısı olduğunu bilen var mı?

 
kuduz immunglobinidir
bir bacağa aşı, diğerine immunglobin

tedavi klavuzuna göre derin yarada, hayvan herhangi bir nedenden ölürse 7 gün içinde immunglobin yapılıyor. hafif yarada aşıya devam, immunglobin yapılmıyor.

biraz daha ayrıntılı tabi klavuz, şartlar nasıl bilmiyorum.
  • masseter  (26.03.20 00:58:34 ~ 01:02:41) 
(cevap gelmez ise) e-nabız da yapılan aşılar gözüküyor, orayı bir kontrol edin.


  • surprise  (26.03.20 00:59:41) 
Teşekkürler. AT KAYNAKLI KUDUZ ANTİSERUMU şeklinde bilgi var e-nabızda.


  • glore  (26.03.20 01:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.