[]

kısa çalışma ödeneği şartları

'Kısa çalışma ödeneğinden; kısa çalışmanın başladığı tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olup, son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemiş olanlar yararlanabiliyordu. Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan düzenlemeyle uygulama şartlarını kolaylaştırdık. Bu kapsamda kısa çalışma uygulamamızdan yararlanmak isteyenler için; 600 gün şartını 450 güne, 120 gün şartını da 60 güne düşürdük.

bu şartlar ne alaka? mantığı ne bunun? hizmet akdi süresi neyse de son 3 yıl 495349443 prim günü doldurma nedir ya.


 
yani son 3 yılda 36 ay içinde 20 ay sgk primi ödeme şartını 15 aya düşürmüşler. son 3 yılda 15 ay kadar çalışabildiysen buna hak kazanabileceksin. ayrıca 4 aydır sigortalı olma şartını da 2 aya düşürmüşler. yani çok kısa süre içinde iş bulmuş olanlar da bundan yararlanabilecek demek.

yani sgk ya da işkur bunu herkese ödeyemeyeceği için böyle bir şart getiriliyor. yine de fena değil %60 mıydı bunun max rakamı? Ne yazık ki bunu bile karşılayamayan çok çalışan olacaktır ama bir nebze kolaylaşmış.
  • ozdek  (25.03.20 16:52:28) 
Şartlar işsizlik ödeneğinden yararlanma şartları ile aynı (600/120). Covid19 sebebi ile 450/60 şeklinde hafiflettiler.

Bir çeşit işsizlik sigortası olduğu için böyle şartları var.
  • kibritsuyu  (25.03.20 17:09:43) 
kibritsuyunun cevabı doğru. işsizlik ödeneği olduğu için.


  • benaslinda  (25.03.20 17:56:17) 
maaşından yeterince işsizlik maaşı kesintisi yapıldığından emin olmak için uygulanan şeyler. senden kesmediği ücreti sana vermek istemiyor yani. bi de lütuf gibi anlatıyorlar şu kadar indirdik diye. kimin parasıyla kime şekilde yapıyon diyesi geliyor insanın.


  • Bruce  (25.03.20 17:59:36 ~ 18:00:28) 
tesekkurler cevaplar icin. bu nedir ya derken bu ne demek diye sormadim bu arada, sacma degil mi bu demek istedim. bes aydir calisiyorum, oncesinde ogrenciydim zaten, istenen prim gunu saglayamiyorum dolayisiyla. ben niye issiz sayilmiyorum simdi. issizlik maasi kesintisi diye bi sey varmis demek hmm. benimkinden de yeterince kesilmemismis yani? kestikleri kadarini versinler o zaman.....


  • aydonno  (25.03.20 18:34:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.