[]

kuru fasulye nasil yapilir

internette bulabilirim ama; en kisa sekilde anlatana bol dua ederim:D




 
kuru fasülyeyi bir gece ısla. ertesi gün ıslanmış kuru fasülyeyi suyunu döküp bir iki kere yıka. düdüklü tencerede doğranmış soğanı kavurup, biraz saydamlaşınca salça ekle. kuru fasülyeyi ekleyip üzerini geçecek kadar su ekle. tuz baharat ve bir kaşık kadar un ekleyip karıştır. düdüklünün kapağını kapatıp, düğmesi açık olacak şekilde ötmeye başlayana kadar pişir. ötmeye başlayınca düğmesini kapatıp ocağın altını kıs. 20 dakika (en fazla yarım saat) piştikten sonra altını kapat. kapağı açmadan önce içindeki basıncın azalmasını bekle.


  • inheritance  (25.03.20 15:24:11) 
Fasulyeyi bir gün önceden ısla, bi tane soğan doğra, tencereyi ısıtıp yağı koy, sonra soğanı kavur, bi kaşık salça at biraz daha kavur, eğer kuru fasulyenin gerçekten kuru-yoğun olmasını istersen bir kaşık un atıp biraz daha kavur, sonra fasulyeleri at içine birkaç dakika da öyle kavur, sonra üstünü yarım parmak geçecek şekilde sıcak su koy biraz tuz at birkaç defa yüksek ateşte fokurdasın sonra kapağını kapat orta derecede pişir, ara ara tadına bak pişmiş gibi geliyorsa altını kapat. Ben 2 gün önce böyle yaptım muazzam oldu.


  • angelus  (25.03.20 15:24:51) 
duduklu olmasa olmaz mi?


  • mayeskuel  (25.03.20 15:45:46) 
Ben normal tencerede yaptım.


  • angelus  (25.03.20 15:48:34) 
normal tencerede yapacaksan hem kuru fasulyeyi bi gece suda beklet hem de önden duru suda haşla. çok çok uzun sürer yoksa pişmesi.


  • theseachange  (25.03.20 16:09:00) 
düdüklüde yapmayınca önceden haşlayıp suyunu dökmek gerekiyor. bir de bana çok uzun sürede pişiyor gibi geliyor bu yüzden düdüklüde yapmak daha kolay geliyor.


  • inheritance  (25.03.20 16:11:08) 
ben de soruya kaynak yapayım. marketlerde satılan konserve kuru fasulyeler hiç ıslatmadan, haşlamadan düdüksüz tencerede yapılabilir mi aynı şekilde? öyleyse marka önerecek olan var mıdır?


  • duyuru  (25.03.20 16:27:42) 
konserve bakliyatlar haşlanmış oluyor, direkt yapabilirsiniz.


  • inheritance  (25.03.20 16:56:15) 
Haslanmis kuru kalp ben:)
Oncelikle soganlarimizi kavuruyoruz (etli olacaksa eti onceden hasla, suyunu atma)
Etli olacak ise haslanmis etleri az kavurlan sogana ekle bir iki cevir. Salcayi ekle ve biraz kavur. Et suyunu yavas yavas ekleyerek salcayi iyice erit. Ben cok az domates de eklerim bu asamada ama elzem degil. Konserveyi ac ve suyundan biraz ekle. Sulu olsun istersen goz karari su ekle ve kaynat. Kaynadiktan sonra bi 10 dakika en kisik ateste pisir. (Hala fasulyeleri atmadik. Bunun amaci salca,et, soganin iyice birbirine girmesi) fasulyeleri de ekle ve uzerine goz karari tereyagi at. Bir 10 -15 dakika daha pisir ve hazir.
  • 65 derece  (25.03.20 22:41:44) 
kızlar çok sağol7n ama ben bir moron okduğum için fasulyeyi yaktım. 2 saat uğraşmıştım halbuki. en son tost yaptım kendimw..


  • mayeskuel  (26.03.20 21:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.