[]

Laptopların pili çok çabuk mu eskiyor?

Dell Vostro model laptop aldım yaklaşık 2 ay önce, pili li on sanırım. Yakın zamana kadar tam pil ile 3 saat falan idare ederken, şimdi 1.5 saat falan anca götürüyor.

Bu laptopların kaderi mi yoksa yapabileceğim bir şey var mı?


 
bu kadar dramatik düşüşün başka sebebi olmalı.


  • kimlanbu  (25.03.20 14:28:23) 
Zamanla azalma ve ölüm akü ve pillerde değişemz kader, ama birden bire bir düşüş olduysa daha fazla enerji harcayan bir durum vardır.

Ekran parlaklığı, cpu hızı vs
  • John Bloor  (25.03.20 14:38:59) 
Arkaplanda çalışanlara bakın. güç tasarrufu moduna alın. Operada da güç tasarrufu modu da var mesela.


  • bahoho  (25.03.20 14:42:26) 
şarj dolmasına rağmen prizde kalıyorsa pili öldürebiliyor. bir kaç kez yanlışlıkla şarj aletini fişte unuttum. sabah çıkıp akşam eve geldim. birkaç kez oldu bu. pil gücü 1 saatten yarım saate düştü.


  • error522  (25.03.20 15:14:15) 
bu kadar hızlı düşüş normal şartlarda mümkün değil. aleti 1 ay boyunca fişe takılı kullansanız bile 5 dakika anca düşer. arkaplan hizmetleriyle alakalı bir sorun var muhtemelen. başka açıklaması pek yok gibi. arkaplanda alışan bol cpu tüketen işlemlere bakın ctrl+alt+shift kombinasyonuyla.


  • Tears of Devil  (25.03.20 15:20:05) 
arka planda sürekli işlemciyi çalıştıran bir uygulama olmalı. başka türlü açıklaması yok.


  • delidir yakalayin  (25.03.20 17:11:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.