[]

kanser atlatan kedisi olan var mi?

selamlar, birkac gün önce bir duyuru girmistim kedimin sirtindaki sislikle ilgili. bugün veterinere gittik, iceriden kötü huylu bir tümör oldugu ve omurgaya baski yapip o nedenle omurgayi disa ittigini söyledi veteriner. bu aksam hayvan klinigine gidecegiz baska henüz hic detay bilemiyoruz, asil kontrol orada yapilacak.
tek söyledigi elle kontrolde net bir sey söyleyemeyecegi ama omurgayi itecek bir sey oldugu icin büyük olabilecegi.

su an ne yapacagimizi sasirdik. kedim 10 yasinda, 10 senedir benimle. öyle mal gibi kaldik.

ne olur biraz moral verin, benzer seyler yasamis birileri ya da veteriner olan birileri varsa bana yazarlarsa cok sevinirim. daha bilgi bile alamadik, interneti okumak istemiyorum..

 
iki ankara kedimi de 1 sene arayla kanserden kaybettim, süreci anlatırken bile ağlayacak gibi oluyorum, bol şans...


  • kimlanbu  (25.03.20 14:31:50) 
selam dostum, 5 yaşında bir kedi babası olarak yazdıklarını okurken çok zorlandım. yerinde olsam ne yapacağımı söylemek için yazıyorum. tümör olduğu kesinleşip tanı konduğu takdirde direkt olarak ülkedeki en iyi veteriner cerrah kimse internetten araştırıp randevu kovalardım.


  • makarnavodka  (25.03.20 15:19:14) 
Burada 14 yaşında kanseri yenmis bi pusucuk var. Surecleri cok pozitif sekilde paylasmislardi

instagram.com

Cok gecmis olsun
  • goochie goochie  (25.03.20 16:28:42) 
bir önceki duyurunuzu görmüştüm. zaten veterinere götüreceksiniz diye bir şey yazmamıştım. şu an gerçekten çok üzüldüm.

size bu süreçte tek tavsiyem iyice düşünmeden karar almamanız ve gerçekten alanında çok bilgili mümkünse birden fazla veteriner hekime danışarak görüş almanız. götürdüğünüz klinik nasıl görüş bildirdi?
  • evde liyakat kalmamis  (26.03.20 09:11:45) 
selamlar, bizim sikintimiz, bir sene önce yurtdisina tasindik ve ilk kez gittigimiz bir klinik. operasyon sonra isin tedavisi önerdi. kitli cok büyümemis deriye yakin, sirtinda ve alinabilir bir yerde. ama isin tedavisini yapan tek yer corona nedeniyle hasta almayi durdurmus. kafamiz cok karisik. eskiden türkiyedeki veterinerimizi aradim bugün uzun uzun konustuk. acaba operasyon mantikli mi diye. bir de kitleyi temizlerken omurganin uclarindan kesmemiz gerekebilir dediler burada. bu cok sacma gelmisti. veterinerimiz de yapmayin yazik dedi. yani tekrarlayan bir tümörmüs o aciya degmez zaten garantisi bile yoksa.. böyle dolu fikir var isin tedavisine bir sekilde gidebilmeyi deniyoruz aradim haber bekliyorum. yurtdisinda yabanci olunca bir de her sey daha zor oldu. moralimiz cok kötü. iste böyle..


  • kaputt  (26.03.20 12:41:07) 
Ben başka bir şey söyleyeyim. Yaklaşık 10 yaşındayken kedimin karnında sertlikler çıktı. Daha önceki kedimin karnında da yine 10 yaşındayken bu sertlikler çıktığında veterinere götürmüştük. sonraki 6 ayında 2 operasyon geçirmiş ağrı çekmiş ancak maalesef kurtaramamıştık. Bu yüzden bu sefer akışına bırakmak istedim. Kediciğimin o süreçleri yaşamasını istemiyorum diye. Kediciğim 16 yaşında. Karnındaki sertlikler adet olarak çoğaldı. 2 taneydi, şimdi saymayı bıraktım, ama altıdan fazla diyebilirim. Koşuyor (16 yaşında uzun uzun koşamıyor ama 2-3 dakika haldır koşabiliyor) yemesi içmesi gayet yerinde. Arada kusuyor ama kilosu yerinde. Eğer bu şişlik onun hayatını etkilemiyorsa dokunmayın derim.


  • SiyamkedisiZorro  (26.03.20 16:31:47) 
@SiyamkedisiZorro selamlar, bu durum galiba tümörün cinsine bagli. iyi huylu kötü huylu, kötü huyluysa da agresif yapida mi degil mi diye. genellikle bu ensede cikanlar hizlica büyüyüp (fibrosarkom dendi ismine) kisa sürede de ölümüne sebep oluyormus.
su an erken yakaladigimiz icin henüz kemige sicramamis durumda. yani sirtindan temizlenebilir halde.
ama bir yandan türkiye'deki veterinerimiz de bir kez dokunduktan sonra agresif yayilabildiklerini de söyledi. ama dokundurmayan birinin kedisinde de 6 ay icinde cok büyüdügü, sonunda kediyi uyutmak zorunda olduklarini da..

yani inanin cok zor bir karar tam olarak yapisini bilemiyoruz su anda. ama en azindan henüz kücük ve temizlenebilirken aldirip oluyorsa isin tedavisini verip biraz zaman kazanmak istiyoruz. aksi halde birkac ay icinde cok büyür ve artik ameliyat sansimizi da kaybedersek cok üzülürüz. ama aci cekmemesi icin kemige asla dokundurmamaya karar verdim. sadece kitle ve cevre dokulari temizletip isin almasini saglamaya calisacagim.

keske bir de corona olmasaydi aslinda cok daha ümitli olacaktim. simdi üniversite bizi kabul etsin diye bekliyorum :(

bu arada kedinize masallah, umarim saglikla daha uzun süre yasar :)
  • kaputt  (26.03.20 17:50:04 ~ 17:52:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.