[]

Düğün salonu kaporası

Arkadaşlar selam,

18 nisanda düğünüm vardı ama malum durum yüzünden yapamıyoruz. daha sonra da yapmamaya karar verdik. şimdi bu adamlara kapora vermiştik ama biz kaynaklı olmayan bir sebepten iptal etmiş olduk. kaporayı da almak istiyoruz. olur da güzellikle anlaşamazsa, bu işin resmi bir yolu, dayanağı var mıdır?


 
kapora olsa da olmasa da verilip alınamayan para, olur ki salon sahibi şirin babadır verebilir belki.


  • hitsumo  (25.03.20 10:30:20) 
büyük ihtimal alamazsınız.


  • KaraSakall  (25.03.20 10:37:09) 
Aranızda yaptığınız sözleşmeye bağlı, fors majör maddesine bakmak gerekir.
İşler normale dönünce benzer durumlar için emsal karar çıkacaktır ona göre dava açabilirsiniz.

ek: bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım, avukat değilim.
  • archmage mahmut  (25.03.20 10:54:25 ~ 10:56:24) 
Sözleşme yaptıysanız orada mücbir sebep başlığı altında bir şeyler olacak. Genelge ile düğün salonları kapatıldığı için geri alma hakkınız olmalı bu kapsamda.


  • nonik  (25.03.20 11:13:45) 
Dugun salonlari kapatildigi icin hizmeti veremediginden iade etmesi lazim, sen biz vazgectik deme, caymak durumunda kalan taraf o olsun


  • pofudukayi  (25.03.20 19:15:04) 
Bizim hakim evinde bebek için mevlüt olacaktı, biz aramadan onlar aradı belirsiz süreli kapandık, lütfen ıban verin kapora iadenizi yapalım diye.
Benim gibi düğünü olacak 2-3 yakınımın da salonları aramış kapora iadesi yapalım diye.
Sözleşme falan yapmamıştık bu arada.
  • somethinginthewayshemoves  (26.03.20 03:50:49) 
Biraz geç bir cevap oldu ama merak ettim durumunuzu. Sonuçta anlaşıp parayı alabildiniz mi? Yargıtay sanırım bu konuda bir öneri sunmuş. 1temmuz öncesindeki dönem için net olarak paranızı geri alırsınız diyorlar (sizin için özel bir harcama yaptıysa bunu belgeleyip düşebilir)
Şimdi benimle aynı sektörden arkadaşlar bu düğün saloncuları, onların yanında olmam lazım ama durum bu ne yazık ki. Varsa mail atarak durumunuzu resmileştirin. Şu tarihteki düğün mücbir sebep yüzünden iptal oldu. Ödenen şu kadar kaporanın geri iadesini talep ediyoruz vs diye. Bu önemli.
Adamlara da biraz zaman verin, düğünler açılsın az bi para gelsin ellerine. Sizin kaporayı bi kenara koyup bekletmiyorlar genelde, onlar mekanın ihtiyaçlarına, kira personel giderlerine gidiyor kışın ve hatta yetmiyor. Sizin gibi onlarca geri ödeme yapacağı insan vardır bu yüzden hemen alabileceğinizi düşünmüyorum. Biz de ne yazık ki böyle yönlendiriyoruz. İlk bi iptal olana parasını verdik (ki mekandan hala alacağımız var, biz cebimizden verdik.) sonra baktık hepsi iptal olcak, sizin için 10.000 lira olan kayıp benim için 300.000-400.000 oluyor, evi falan satmam lazım hehe. O sebepten alırsınız paranızı, dava açsanız da uzun sürecek nasılsa, sezon sonuna kadar ara ara kendinizi hatırlatın; sezon sonu tekrar net bir şekilde istersiniz.
  • likorlu cikolata  (18.06.20 11:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.