[]

Radyator degisimi sonrasi hararet

Radyator de delik verdi degistirdik. Simdi hararet 90 da degil bir cizgi altinda oluyor. Bu neden olur ?




 
hava yapmış olabilir soğuyunca suyunu tamamla tekrardan kontrol et. gerçi suyunu tamamlaman da havasını almayacak hava alınan yeri başka. havasını tam almamışlarsa böyle yapması normal. nasıl diyeyim. şimdi diyelim ki senin radyatör 4.5 litre su alıyor. en azından 20 30 litre su ilave edip sürekli akıtarak havasının alınması gerekiyor. bu da ortalama yarım saat kadar sürüyor. tak radyatörü doldur suyu 2 dakkada havasını al , tamam deyip gönderdilerse normaldir.

radyatör havası tam alınmazsa devir daimde(devir daim pompası değil, devre içindeki suyun sirkülasyonu) sıkıntı olur ve hararet yükselir.

ikinci ihtimal devir daim dağılmış olabilir.

20 30 litre diyerek abartmış olabilirim ama benim arkadaşlar 5 litrelik 3 bilemedin 4 bidon rahat su çekiyolar bir yandan akıtarak.
  • hem şişko hem deli  (25.03.20 00:29:48 ~ 00:36:35) 
Hocam arabayi alinca aynen kapagi acti biraz eksiltmjs dedi ve 200 ml su ekledi. Bir sure boyle kontrol et dedi.
Usta da havadan bahsetti, fabrikada basincli dolun yapiliyor biz burada elle yaptigimizdan hava olabiliyor dedi.

  • oscar  (25.03.20 02:12:14) 
Hava olsa sağlıklı soğutma olmaz, sistem soğuk değil sıcak olur normalden.

Peki bahsettiğin konuma ulaşma hızı ne kadar, süre olarak?

Eğer motor ısısı yükselme hızın da yavaşsa, termostat bozuk olabilir. Termostat bozulmuş ve açık konumda kalmıştır, normalde motor ısısı 90 ulaşana kadar kapalı durur 90 olunca açar ve suyu radyatöre gönderir.

Açık kaldığı için su sürekli dolaşır ve motor geç ısınır, mevsim de kış olduğu için bir türlü 90 dereceyi bulamaz sistem.
  • John Bloor  (25.03.20 08:17:24) 
amerikadayim hocam, bulundugum yerde hava 30 derece.

Sunu da anlamadim. Radyator zaten cok zoe gozukuyor araba chrysler sebring bu arada. Arabanin onunden bakinca izgaralar eski duruyor, telleri yamulmus yeni gibi degil. Motorin icinden aralardan bakinca yeni duruyor parliyor. Radyatorun onunde baska bir izgara da oluyor mu yani ? Adam degistirmeyip su tikayici sivilarla mi tamir etti diye supheleniyorum.
  • oscar  (25.03.20 09:46:50) 
Önde sinek ve böcek için korucuyu bir ızgara olma ihtimali var, motor tarafından yeni görünüyorsa değiştirmiştir.

Bir çizgi altında duruyor dediğin tam olarak nedir?
  • John Bloor  (25.03.20 10:01:11) 
eksiup.com

Link ekledim hocam.
  • oscar  (25.03.20 10:43:41) 
Hava 30 derece olsa da, dediğim gibi termostat açıp kalıp su sürekli dönüyorsa, trafikte kullanmıyorsanız ısınma zor olur.

Ancak trafikte kullanılırsa 90'a ulaşır ve radyatördeki fan müşürü fanı açar ve soğutmaya çalışır.

Birde bazı araçlarda yazlık, kışlık olarak farklı müşürler kullanılabiliyor. Bunu da bi sorun tamirciye, radyatör değişince müşürü de değişip derece düşük tutulmuş olabilir.
  • John Bloor  (25.03.20 12:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.