[]

dolar borcum var ne yapmalıyım?

Merhaba,3k dolar borcum var. Normalde her ay dolar alıp kenara atıyordum ama ben buna başladığımda dolar 5.5 iken şimdi 6.5 i devirmiş görünüyor. Her ay aldığım dolar azalıyor. Normal şartlarda yıl sonunda bu borcu ödemem gerek.

20 bin tl kredi çekip hemen 3k doları alayım mı? Yoksa her ay mevcut kur üzerinden azar azar dolar almaya devam mı edeyim, hangisi daha mantıklı görünüyor?

Bu arada 20 bin kredi çekersem yaklaşık 2.600 tl faiz ödeyeceğim.

 
Kalan mı 3 bin dolar yoksa bunun bi kısmını biriktirdin mi ? Dolar yıl sonuna 7 olsa çektiğin 3 bin dolar 21.000 tl olacak ama sen 22.600 olarak geri ödemiş olacaksın. Yaptığının mantıklı olması için doların sene sonunda 7.53 olması gerekir. Olur mu olmaz mı bunu sen düşün.


  • Esinsin  (23.03.20 10:04:21 ~ 10:06:27) 
FED faiz düşürmüşken doların bu kadar artması mantıklı değil, şu salgın meselesi rayına oturunca doların geri gelme ihtimali bana göre yüksek.

Ama uzmanı değilim bu işlerin, sen kendin karar ver. Ben olsam bu kadar yüksekken faizle kredi alıp dolar almazdım

Aldın 6,5 liradan diyelim, 1 ay sonra düştü geriye mesela, hem alıştan zarardasın hem faizden.
  • John Bloor  (23.03.20 10:06:22) 
@esinsin kalan borç 3 bin dolar


  • siyahliadam  (23.03.20 10:07:37) 
Ayni sistemle devam. Ben olsam bu ay alacagim dolari almaz tl olarak tutardim. Onumuzdeki ay alirdim.


  • brkylmz  (23.03.20 10:11:37) 
John Bloor +1

Dolarin artmasinin tek nedeni dunyadaki sistemin duracagi gorusu.Normalde bu seviyelere cikmasi beklenmezdi bu faizlerle

Her kriz doneminde bu kapitalizm bitiyor,bu sistem devam edemez tantanalari cikar.Sonra Amerika para pompalar, sisteme reset atar.Her sey kaldigi yerden devam eder.Bu sefer de aynisi olacak.Benim dolar borcum olsa su an TL'de tutar dolar almak icin firsat kollardim
  • turkuaz  (23.03.20 10:21:18) 
hayır bu kurdan dolar alma. @brkylmz +1


  • tabii lan manyak mısın  (23.03.20 10:26:30) 
Kredi çeksen zaten faiz ödeyeceksin bence her ay düzenli alıma devam et belki dolar düşer ilerleyen günlerde şansını denemiş olursun. Dolar çıksa bile aşağı yukarı faiz masraf derken anca eşitler gibi birbirini.


  • Topalordek  (23.03.20 11:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.