[]

İkametgah degisikligi

Merhaba, e devletten yapmaya çalıştım ama mobil imza ya da elektronik imza lazımmış. O da turkcellden de alınabiliyor galiba. Turkcell uygulamasından denedim. Orada da şubemize gelin yazdi, yetersiz belge hatası verdi. Bu işlem kolay bir şeyse en yakın turkcell e yarın gidip yapabilirim aslinda ama nüfus idaresine gitmek korkutucu geldi şu an.
Normal şartlarda taşındıktan sonra 20 gün içinde bildirmek gerekiyor sanırım. Onun için değil de, bu süreçte lazım olursa, sorun çıkarsa vs düşündüğüm için yapsam mi sizce? Teşekkür ederim.



 
benim de yapmam gereken sinirbozucu bi işlem o. nüfus idaresine bu ara asla gitmem, bence olağan üstü bir durum olduğu için sonra yapınca da sorun olaccğını sanmıyorum. ancak internette şöyle şeyler okudum, eski evden yeni eve ikametgahı taşımadığımızda eski eve de biri gelip kayıt yaptırırsa ve bizim ikametgahımızı sildirirse, boşa düşersek o zaman ceza uyguluyorlar diğer türlü sadece son fatura ile gidip kayıt yaptırıldığında zaten anlaşılmıyor deniliyor. benim durumumda eski evde kalmasında şu an sorun olmadığı için rahat davranıyorum. onu da bir araştırın. ben daha en azından bir kaç hafta yapmayı düşünmüyorum.


  • hypathia  (23.03.20 00:53:05) 
mobil imza için özel sim kart veriyolar aylık ödemesi var diye biliyorum.


  • KidLazer  (23.03.20 09:28:30) 
mobil imza için sim kart değişikliği yapıp özel sim kart almanız gerekiyor. her bayide bulunmuyor, bayileri arayıp hangi bayide varsa oraya gitmeniz gerekiyor. ayrıca mobil imzanın aylık 8 lira ücreti var. sırf bu iş içinse almanıza gerek yok. üstelik bir de sim kart değiştiği için bütün internet bankacılıklarınız bloke olacak. açtırmak için yok şubeye uğrayın, yok atm'ye gidin diye internetten de banka kullanamaz olacaksınız, hiç riske atmayın. cezaysa da cezasını ödeyin daha iyi. üç kuruş bi şey zaten adres değişikliği bildirmemenin cezası.

bu süreçte değişiklik yapmazsanız da ceza kesileceğini sanmıyorum. millet yıllarca değiştirmiyor.
  • kibritsuyu  (23.03.20 11:44:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.