[]

Evde çalışanlar ve psikolojileri

Kendimi aşırı yorgun hissediyorum.
Haftaiçi ile hafta sonu arasındaki farkı yaşayamadığım için bu 5 gün nasıl motive olacağımı düşünüyorum şimdi oturdum.

Tabii ki işe gitmiyor olmak, evden çalışıyor olmak süper ama uzun vadede psikolojik sıkıntılara sebep olacak gibi bu durum hepimiz için. Sürekli coronadan bahsediyor ve bunu konuşuyor olmanın etkisinden bahsetmiyorum bile.

Siz ne yaptınız, ne yapacaksınız?
Bir simulasyon oyununun içindeymiş gibi hissetmiyor musunuz?

Ilave: evde çalışmakla ilgili bir sıkıntım yok aslında, konsantre oluyorum düzenimi büyük ölçüde oturttum; belki az ve düzensiz ara veriyor olmam sıkıntı ama onu da halledebilirim. Ama temel sıkıntım yeni bir hafta için desarj olamamak su an.

 
aynı durumdayım. ilk defa evden çalışıyorum ve sürekli kaytarmak istiyorum işime odaklanamıyorum :( dışarı çıkmadığım için haftasonu nasıl geçti anlamadım ben de.

bu süre zarfında motivasyon için sevdiğim müzikleri açıyorum ve güzel içecekler hazırlamaya çalışıyorum. aklıma başka bir çözüm gelmedi.
  • theseachange  (22.03.20 19:34:04) 
4 yıldır evden çalışıyorum, benim için bir şey değişmedi o yüzden. Haftasonları da dışarı çıkarak ya da evde oturup "çalışmayarak" geçiriyor-dum.

Bu süreçte sadece "çalışırken insan sesi olması" gerekliliğini fark ettim. Yani aslında bilgisayar ekranına bakarken, arka planda bir takım hayat emarelerinin dönmesi gerekiyor. Bunu da 2. bir ekranda film açarak, youtube izleyerek, podcast dinleyerek gideriyorum. Bazı insanlar video coworking vb. yapıyorlar. İşinize yararsa deneyebilirsiniz.

onun dışında ne gibi psikolojik sıkıntılara sebep olacağını düşünüyorsunuz bilmiyorum. ev ortamında çalışmaya "odaklanmak" herkesin yapabileceği bir şey değil, bunun farkındayım. Bu süreç uzarsa diye bir iki öneri vereyim: Çalışma ortamınızı dinlenme ortamınızdan ayırın. Mutlaka başka bir işe ayrılmamış bir masanız olsun. O masada sadece çalışılsın.

Bazı insanlar evde çalışırlarken, eşofman pijama vb. giymeyerek daha iyi odaklanıyorlar. Çalışacağınız zaman normalde çalışırken giydiğiniz kıyafetler, hatta ayakkabı dahil giyip deneyebilirsiniz.
  • cern de cayci olmak vardi  (22.03.20 19:40:06 ~ 19:42:55) 
biz bunları hep anlattık...
eksiduyu.ru

  • Bruce  (22.03.20 20:04:05) 
yaklaşık 15 yıldır evden çalıştığım için şu anda insan belgeseli izler gibiyim genel olarak.
daha bir hafta olmamışken bu kadar tepki verilmesini tuhaf karşılıyorum.

edit:
yazdıklarımdan "hiçbir şey yapmayacağım, aynı şekilde yaşamaya devam ediyorum" ve "hayır, bir simülasyon oyunun içindeymiş gibi hissetmiyorum" cevaplarının anlaşılacağını düşündüm.

mesele evde çalışmak değil, evde çalışan insan evde oturur, evinde deşarj da olabilir, motivasyonu da etkilenmez.
yani "çalışıyorum" lafı sadece bilgisayar başında çalışıyorum demek değil, bir yaşam tarzı bu.
dolayısıyla diğer sorular da otomatikman yanıtlanmış oluyor.

edit2:
nasıl deşarj olabileceğinizi kendi kendinize bulacaksınız, bunun bir yöntemi yok.
çalıştığınız masada ya da odada yemek yemeyebilirsiniz.
evin her alanını farklı şeyler için kullanabilirsiniz.
ayrıca bir de korona konuşup haber izlemeyin.
ben normalde akşamları bir şeylerle ilgilenirken tartışma programı izleyen/dinleyen insandım, günlerdir akşamları tv açmıyorum neredeyse.
zaten önemli olan her şey ekşi sözlük ve twitter'da önümüze düşüyor.
gereksiz panik ve korku yüklenmenin anlamı yok, durum belli.
yeni bir haber, duyuru, gelişme olmadıkça bunlara yönelmeyin.

edit3:

evden çalışmak demek her günün aynı olması demek değildir.
hafta içi ve hafta sonu günleri benim için hem düzen olarak farklıdır, hem de his olarak.
yapacak hiçbir işim ya da programım olmasa da, günlerdir evde de olsam bende "bugün pazar" hissi her zaman oluşur yani en azından.

bence siz ne sorduğunuzu bilmiyorsunuz.
evde oturmak ya da evden çalışmakla ilgili varsayımlarınız var ve çoğu da yanlış.
buradaki cevapları sanırım o yüzden tatmin edici bulmuyorsunuz.
  • blatta hiberna  (22.03.20 20:26:19 ~ 22:21:34) 
Soruyu ya da soruda anlatilmak isteneni anlamadiginizi dusunuyor ve yıllardır evde calisiyorum tribinizi anlamiyorum ben de.

Sıkıntı evde çalışıyor olmak degil dedigim halde buna ithafen cevap veriyor olmaniz çok garip.
  • yaraticinick  (22.03.20 20:47:27) 
Benim de 10 yil oldu evden calisali. Surekli evde sikildim geyiklerini etraftan duymasam farkina bile varmiyacagim karantinada ne kadar vakit gectigini.

Ses olsun diye yutup videosu, belgesel vs acarim zaten hep. Gaye de odaklaniyorum bu sekilde

Simulasyonun icindeymis gibi hissetmiyorum.

Ne guzel cevap vermis iste blatta hiberna, illa oldum bittim of pof mu dememiz lazimdi, En azindan su an icin degisiklik yok psikolojimde.

Takip ettigim belli siteler, tivitir hesaplari var onun disinda baska haber okumuyorum zaten(Sirf corona icin gecerli degil bu, yillardir boyle. Burada bile gorebiliecegin bir suru felaket tellali var, yillardir hic bir dedikleri de dogru cikmaz, ne diye takip edeyim bunlari ve de aga babalarini).
  • kopart  (22.03.20 21:23:29 ~ 21:29:09) 
Evde çok sıkılıyorum, evde çalışamıyorum gibi bir şey mi yazıyor yukarıda acaba? Konunun evde sıkılmak olmadığını, haftasonu ve haftaiçi arasında herhangi bir fark olmamasından kaynaklı bir hayıflanma içerdiğinin anlaşılacağını düşünüyorum ben de.

Halihazırda 7 günü de birbirinin aynısı olan insanlar için ya da bu konuda herhangi bir sıkıntı görmeyenler için cevaplanacak bir soru değilmiş, bu şekilde sorulmalıymış sanırım anlaşılır olması için.
  • yaraticinick  (22.03.20 21:54:59) 
evde hoplayıp zıplamak iyi oluyor. yani yetişkin dilinde spor yapmak işte.
ben molalarda kahve sonra şınav sonra plank ve çalışmaya devam yapıyorum örneğin.

  • encokbenisevinnolur  (23.03.20 01:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.