[]

Corona kehaneti

2013 de ölmüş bir adamın kehanetini şimdi okuyabildim. Böyle şeylere hiç inanmıyorum ama adam yazmış yani. Tamamen tesadüf demek istiyorum ama yine de bişeyler eksik gibi. Siz ne düşünüyorsunuz bu kehanetle ilgili? Ekşide başlığını bulamadım.




 
zarr zor okunduğunu düşünüyorum şahsen :D


  • superfluid  (22.03.20 13:26:53) 
2005 basımı kitapta geçiyor diye whatsapp da dolanıyor bu video sanırım.
gerçek olup olmadığını kontrol edemedim.

  • basond  (22.03.20 13:26:54) 
@superfluid tw da var net hali ordan okuyabilirsiniz,
@basond orjinal halini de attılar. Ben de kontrol etmedim ama gerçek gibi.

  • valarmurgulis  (22.03.20 13:38:51) 
e yok mu bu adamın adı? kitabın adı? kontrol etmesi gayet kolay.

bunun yanı sıra
youtu.be

şu videoyu da izleyin. kehanet değil normal bir konferans ama nokta atışı.
  • n62  (22.03.20 13:53:41) 
yazarı silvia browne'ymiş.

valla kim ne derse desin bu işin "çinliler canlı hayvan pazarından yılan ve yarasa yediler, zaten çok pis insanlardı. o yüzden dünyaya yayıldı" kadar basit olduğuna inanmıyorum.

bu alıntıyı ilk kez gördüm. daha önce de başka bir kitaptaki alıntı popüler olmuştu ama onun hakkında o şekilde olmadığına dair yalanlama gelmişti.

bilim adamlarının yapmış oldukları matematiksel modellemeler ile olası bir salgının ne kadar zamanda nasıl yayılacağını, nerelerde etki gösterip kimleri öldüreceğini hesaplayabiliyorlar. mesela gates vakfı daha önce (2018 nisan), wuhan'dan çıkan bir virüsün tüm dünyaya nasıl yayılacağını ve nereleri etkisi altına alıp kaç kişinin öleceğine dair bir çalışma yapmıştı. www.gatesfoundation.org (ikinci video)

bir kore dizisinde tam olarak bu virüsü anlatan bir replik geçmişti.

yerli ya da yabancı farklı tv programlarında dünyayı bir virüs salgınının beklediğini ve bunun kontrollü bir şekilde yapılacağını konuşuyordu insanlar yıllardır.

tabi bunlara "düşük zekalı insanların inandığı komplo teorileri" deyince tümden görmezden geliyoruz.

bu virüs salgını ile ilgili olarak bir şeyler eksik, ve eksik kalmaya devam edecek. ancak ben yarasa yedikleri için ortaya çıkan ve dünyaya yayılan doğal bir virüs olduğuna inanmıyorum.
  • biseysorcaktim  (22.03.20 14:12:40) 
Yahu bu 2030'lu yıllarda çok büyük deprem olacak demek gibi bir şey. Malumun ilamı.

Asıl ilginç olan bu kadar artan nüfusa ve pislik içinde yaşayan milyonlarca insana rağmen bu çapta bir salgının en son 100 yıl önce görülmesi.

SARS çıktığı zaman biliminsanları eğer ciddi bir hazırlık yapılmazsa daha tehlikeli bir versiyonunun yayılması muhtemel demişler (ben de yeni öğrendim) Yani ortada sıra dışı olan bir şey yok.

Keşke okullarda saçmasapan tarihler ve marşlar ezberletileceğine içinde yaşadığımız dünya doğru düzgün öğretilse. Komplo teorilerine ilginin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum.
  • bruce mclaren  (22.03.20 15:09:55) 
Yazarı araştırmadım ve araştırmaya da gerek duymadım açıkçası. Kısaca birkaç şey yazıp gideyim.

1) Kehanetin kehanetlik ne tarafı var çözemedim açıkçası.”Elleri eldivenli, yüzleri maskeli adamlar göreceğiz” kısmı ise tam bir fiyasko. Kehanette bulunan kişi ilk insanlardan biri olsa, etkileyici olurdu bak bu kısım. Kalan bölümler ise (biraz da ben alaya almak istiyorum hehe) bildiğin grip.

2) Bir de bu tür uydurmacalarda ortaya çıkan algıda seçicilik konusu var. Milyon tane şey salla (sallamalar da bir şeye benzese bari), aradan birkaçı tutsun (aşırı genel ve gri kehanetlerde bulunanlar için başarısız bir orandır gerçi bu), geri kalan başarısız tahminler hemen göz ardı edilir ne yazık ki.

3) Varsayalım ki adam/kadın gerçekten bir şeyler bildiği için yazmış olsun. Bu durumda da, kehanetin bilinmesinin ne gibi etkileri olacak? Ne bu gerçeğe nasıl ulaştığını biliyoruz ne de bu gerçeği bize neden ulaştırdığını? Bu kısmı daha fazla uzatmadan geçeyim: Sağı solu, önü arkası olmayan; tek başına bir kehaneti, gerçek de olsa, ne yapayım ben? Bu tutturmalarını devamlı ve çok daha ayrıntılı bir hale getirirse, o zaman dikkate değer işte.
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (22.03.20 15:43:51 ~ 15:45:30) 
sylvia browne ise o kadın tam bir deli. ciddiye bile almayın.


  • matilda  (22.03.20 16:58:35 ~ 16:59:32) 
Buna Texas Sharpshooter Fallacy deniyor sanırım.


  • maxim gorki  (22.03.20 22:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.